Propunere de colaborare/retea de invatare non-formala pentru dezvoltare durabila, Germania

parteneriat2.jpg

„ThinkCamp”, organizatie non-guvernamentala, non-profit, formata ca o cooperativa in anul 2010 in Augsburg, Germania, doreste sa colaboreze cu alte organizatii interesate de tematicile-cheie spre care ea este orientata: dezvoltare durabila, antreprenoriat, dezvoltare urban/rural, inovare, mediu, formare si cooperare in randul tinerilor, schimb de tineri, etc.

ThinkCamp are ca membri 10 cooperative, misiunea acesteia fiind sa implementeze proiecte cu activitati de invatare non-formala, cercetare si dezvoltare in domeniul dezvoltarii durabile fara limite geografice.

Activitatile cuprind calatorii educative, ateliere de lucru si conferinte „open space”cu accent pe inovatia sistematica, antreprenoriatul eco-social, responsabilitatea corporativa, instrumente pentru dezvoltarea organizationala si comunitara, competente verzi si metode pentru dezvoltare durabila.

Abordarea este cross-generatii, cross-culturala si trans-sectoriala pentru a se ajunge la un schimb de experienta si cunostinte intre grupurile-tinta.

Pe parcursul ultimilor ani au fost organizate calatorii educative si de invatare si un laborator al viitorului cu 56 de participanti din 8 tari, cum ar fi, spre exemplu, un atelier de lucru pentru antreprenoriat social cu 36 de participanti. In 2013, a fost inceputa initiativa „dunaVision”, organizandu-se calatoria de invatare “Caravana Change 2013” prin cele mai multe dintre tarile din regiunea Dunarii. Pentru a conecta aceste calatorii educative a fost construita reteaua dunaVision a satelor si comunitatilor, retea la care sunt invitate sa se alature organizatiile interesate.

Contact pentru manifestarea interesului: Johannes Pfister,  [email protected], 0049 33472 582158, gsm: +49 172 862 8947, Skype:jpfister, http://www.unavision.eu, http://www.thinkcamp.eu.

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.