Propunere de parteneriat, Erasmus+/tineret, Italia

erasmus-1.jpg

Erasmus+/tineret, ItaliaAsociatia BIOS, organizatie culturala din Sicilia, Italia, fondata in 2006, cauta URGENT parteneri pentru cererea de propuneri EACEA “Tineri europeni impreuna”, actiunea-cheie 3 a programului „Erasmus+”, „Sprijin pentru reforma politicilor”. Biroul UNCJR Bruxelles a transmis o fisa de prezentare a cererii la data de 4 mai a.c.

Profitand de aniversarea de saizeci de ani a Conferintei de la Messina care a pus bazele Tratatului de la Roma, proiectul propune implicarea unor organizatii din Italia, Olanda, Luxemburg, Franta, Germania si Belgia (tarile participante initial la Conferinta), tarile candidate (Turcia si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei), Croatia, Bulgaria si Romania (cele mai recente tari care au fost admise in UE) si din Regatul Unit (care a inceput procesul de retragere din Uniunea Europeana).

Propunerea de proiect (care are o durata de 24 de luni, din octombrie 2018 pana in octombrie 2020) urmareste sa implice 60 de tineri cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani, inclusiv tineri care se confrunta cu obstacole sociale, economice si geografice, sa-i faca sa participe, mai activ si mai constient, la procesul democratic european. Acest obiectiv va fi urmarit prin organizarea a trei intalniri internationale.

Prima etapa: un curs de formare la Messina (decembrie 2018), pentru transmiterea/invatarea unor informatii relevante despre institutiile europene si modul in care acestea functioneaza, pentru intelegerea rolului dialogului structurat si inceperea unei consultari (online si offline) intre tinerii implicati si reprezentantii Parlamentului European pe temele-cheie care privesc tinerii.

A doua etapa: la Bruxelles (aprilie – prima saptamana din mai 2019), pentru vizite la institutiile europene si crearea unei Carte a tinerilor, care va fi trimisa candidatilor pentru Parlamentul European inainte de alegerile din 2019.A treia și ultima intalnire va avea loc din nou in Messina, unde reprezentantii tinerilor si ai institutiilor UE vor discuta si dezbate viitorul UE.

Parteneri cautati: entitati eligibile Erasmus+ care lucreaza cu tinerii sau asociatii de tineret din Romania Data limita pentru manifestarea interesului: cat de rapid se poate respectand termenul limita pentru depunerea aplicatiilor.

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.