Raport final dupa sesiunea a III-a de depunere a proiectelor la Grupul de Actiune Locala “Tara Oltului”

GAL_Tara_Oltului.jpg

GAL_Tara_OltuluiMiercurea trecuta, la Primaria comunei Porumbacu de Jos, Asociatia Grupul de Actiune Locala “Tara Oltului” a organizat conferinta de presa ce a avut ca subiect prezentarea raportului final al sesiunii 3 de depunere a proiectelor locale de dezvoltare, in concordanta cu directiile de dezvoltare identificate la nivelul teritoriului, asa cum sunt ele reflectate in Planul de Dezvoltare Locala aprobat de autoritatea centrala.

Conferinta a fost sustinuta de reprezentantul legal al GAL-ului, Cameila Limbasan, iar la actiune au participat au participat mai multi membri ai echipei ce lucreaza in cadrul structurii, consultanti, beneficiari ai unor proiecte depuse spre finantare prin intermediul GAL “Tara Oltului”, animatori ai teritoriului, diversi invitati.

Camelia Limbasan, reprezentantul legal GAL “Tara Oltului” a informat persoanele interesate ca, in cadrul Sesiunii 3 au fost depuse si declarate eligibile de catre comitetul de selectie al GAL, un numar de 13 proiecte.

Astfel, intreprinzatorii sectorului privat din teritoriu au depus proiecte pentru Masura 112 – Instalarea tinerilor fermieri (1 proiect – valoare 40.000 euro), Masura 312 – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi (4 proiecte – valoare totala 270.814 euro), Masura 313 – Incurajarea activitatilor turistice (1 proiect – valoare 72.000 euro), Masura 322 – Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii (1 proiect- valoare 49.000 euro).

Tot in cadrul acestei sesiuni, Asociatia Grupul de Actiune Locala “Tara Oltului” a depus pe Masura 421 – Implementarea proiectelor de cooperare, un proiect in valoare de 35.000 euro, ce va fi realizat in cooperare cu un partener francez (GAL Pays de Saint Brieuc Sud).

Sectorul public,a manifestat interes pentru masurile 313 – Incurajarea activitatilor turistice (3 proiecte, valoare totala 30.000 euro) si 322 – Renovarea, dezvoltarea satelor, Imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii (2 proiecte, valoare totala 97.028 euro).

Prin proiectele depuse in cadrul acestei sesiuni la GAL “Tara Oltului”, administratiile publice locale din zona doresc sa realizeze o zona de agrement pentru comunitate si un teren multifunctional pentru organizarea de evenimente culturale sau cu specific local (comuna Porumbacu de Jos, sat Porumbacu de Sus), diverse trasee turistice (comunele Cirtisoara si Turnu Rosu) si sa promoveze turismul (comuna Arpasu de Jos).

De la data semnarii contractului de finantare (luna mai, 2013), in cele trei sesiuni derulate, la GAL “Tara Oltului” au fost depuse 56 de proiecte eligibile. Dintre acestea, 21 au fost deja incluse in finatare, beneficiarii semnand contractual de finantare cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Valoarea public a contractelor semnate este de 260.270 euro iar suma totala platita pana in momentul actual este de 28.500 euro.

Asociatia Grupul de Actiune Locala “Tara Oltului”,organism ce “acopera” teritoriul din zona de sud a judetului Sibiu (comunele Arpasu de Jos, Carta, Cirtisoara, Porumbacu de Jos, Racovita, Turnu Rosu) si trei comune din judetul Valcea (Caineni, Titesti si Boisoara).

Actiunea a fost organizata in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, Axa IV LEADER.

Reprezentant legal: Camelia Limbasan; Telefon: 0744/795965

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.