“Re-engage! Alternative paths to motivate and engage youth back to work” – proiect destinat tinerilor

erasmusre-engage

 

“Re-engage! Alternative paths to motivate and engage youth back to work” este un proiect transnational, coordonat de Fundatia Coremsa (Spania) si implementat in parteneriat cu Asociatia Consultantilor si Expertilor in Economie Sociala, Asociatia MAIA din Romania, Institutul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului – IED, din Grecia si Asociatia Providersa din Spania. Proiectul a inceput la 1 noiembrie 2016, are o durata de 24 de luni si este dezvoltat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Erasmus+ , Actiunea Cheie 2 – Parteneriate Strategice pentru Tineret.

Re-engage! urmareste sa ofere tinerilor oportunitatea de a experimenta succesul prin auto-dezvoltare, gandire creativa si explorarea propriului potential. Proiectul furnizeaza training atat tinerilor (in special NEETs), cat si expertilor care lucreaza cu tinerii (traineri, consilieri, lucratori de tineret etc.).

Re-engage vizeaza tinerii in doua planuri: primul nivel este cel al dezvoltarii motivatiei si abilitatilor necesare pentru piata muncii, cu focus special pe dezvoltarea personala si gandirea pozitiva; al doilea nivel este pentru tinerii proactivi, care doresc sa devina antreprenori, acestia fiind sprijiniti in initierea de activitati antreprenoriale si auto-angajare, ca ruta alternativa pe piata muncii.

Principalele rezultate ale proiectului sunt:

1.    Pachet de curs – “Make the Best out of Yourself”, pentru a stimula increderea de sine si motivatia – instrumente, strategii si lucruri practice pentru piata muncii si antreprenoriat:
2.    Platforma e-learning ENGAGE-HUB – video, materiale interactive referitoare la dezvoltare personala si antreprenoriat.
3.    ”Creative ME” Toolbox, un ghid cu sfaturi si exercitii neconventionale pentru deblocarea creativitatii!

Echipa de proiect poate fi contactata pentru detalii, prin intermediul paginii de Facebook a proiectului: Re-engage! Youth back to work!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.