Reabilitarea Castelului Corvinilor si investitii in infrastructura urbana, proiecte cu finantare nerambursabila ale Primariei Hunedoara

Castelul.jpg

Primaria municipiului Hunedoara a depus pentru finantare din fonduri europene sau guvernamentale proiecte in valoare de 75 de milioane de euro, intre cele declarate eligibile numarandu-se reabilitarea Castelului Corvinilor, cresterea eficientei energetice a spitalului municipal sau renovarea unor scoli si licee din oras, a anuntat primarul localitatii, Dan Boboutanu.

Potrivit acestuia, valoarea proiectelor pentru care a fost solicitata finantare din fonduri europene nerambursabile se ridica la circa 66 de milioane de euro, alte 8,4 milioane de euro urmand sa fie atrasi prin investitii derulate din fonduri guvernamentale prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) 2. “incercam sa recuperam din decalajul inregistrat fata de alte localitati, in ultimii ani, iar acest lucru il facem cu ajutorul fondurilor europene si guvernamentale”, a declarat primarul municipiului Hunedoara.

Unul dintre proiectele importante castigate pe fonduri europene se refera la reabilitarea Castelului Corvinilor, valoarea finantarii fiind de circa 5 milioane de euro. Proiectul are ca termen de implementare 28 de luni. De asemenea, pe linia investitiilor finantate din fonduri europene se inscriu cresterea eficientei energetice a spitalului municipal din Hunedoara, reabilitarea cladirii vechi a primariei, a unor licee, dar si a unui numar de 14 blocuri turn din localitate.

Primaria Hunedoara a mai castigat finantari nerambursabile din fonduri guvernamentale prin PNDL 2 pentru 35 de proiecte de reabilitare stradala, modernizari ale unor cladiri de la doua licee sau pentru achizitia unui computer tomograf la spitalul din localitate. Autoritatile locale mai au in pregatire proiecte de modernizare a transportului public, reabilitarea Centrului Vechi sau modernizarea iluminatului public din oras.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.