Rodica Preda: “In Romania, managerul de proiect este si expert financiar, expert achizitii, decident strategic, secretara, Mama Dolores si, eventual, femeie de serviciu”

Rodica_Preda_1In anul 2011, Rodica Preda – manager general GS Consulting Serv – a acceptat provocarea de a dezvolta o noua directie strategica – activitatile de formare profesionala continua in cadrul companiei si a initiat autorizarea primelor cursuri de formare, inchirierea spatiului pentru cursuri, identificarea formatorilor, marketingul si promovarea cursurilor, precum si dezvoltarea imaginii pe care o are in prezent aceasta companie.

Redactie: Unii angajatori privesc managerul de proiect ca fiind un angajat cu competente pluridisciplinare, format odata cu experienta acumulata si pentru specializarea caruia cursurile de formare profesionala de scurta durata nu sunt suficiente dar care ii confera totusi acest titlu. Este necesara o regandire a modului in care sunt formati managerii de proiect?

Rodica Preda: Noi avem cursanti din toate domeniile si cu tot felul de specializari. Nu toti angajatorii vad managerul de proiect ca fiind un Stie-Tot, ci numai aceia care nu au facut ei ȋnsisi un astfel de curs si care ȋsi imagineaza ca managerul de proiect se ocupa de tot proiectul, uitand ca exista un motiv pentru toate celelalte pozitii din echipa de management de proiect. Insa, comparativ cu certificarile din sfera managementului de proiect si cu modul cum ocupatia este privita ȋn alte tari ale Uniunii Europene sau chiar peste Ocean, ȋn Romania managerul de proiect este si expert financiar, expert achizitii, consilier juridic, inspector resurse umane, responsabil PR, decident strategic, secretara, Mama Dolores si, eventual, femeie de serviciu…

Cursul de Manager de proiect nu acopera toate aceste competente, ci numai pe acelea din standardul ocupational, ȋnsa, ȋntr-adevar, asteptarile angajatorilor, dar si ale absolventilor, sunt mult prea mari. Managementul de proiect este o stiinta, o arta si un domeniu ȋn continua schimbare, deci, da… este nevoie de provocari permanente, atat pentru cursanti, cat pentru formatori. Iar ceea ce am observat noi la GS CONSULTING este ca toate cursurile din sfera managementului de proiect si din sfera fondurilor sufera modificari periodice, pentru a include schimbarile procedurale si exigentele din ce ȋn ce mai mari ale cursantilor.

Cititi interviul integral in ultimul numar al Revistei Romane de Managementul Proiectelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.