Romania, locul 13 in topul celor mai atractive tari din lume pentru investitii in energii regenerabile

energie41.jpg

Cu o diminuare continua a sectoarelor privat si public in incercarea de a reduce nivelul de indatorare si cu o crestere a venitului gospodariilor pentru bunuri nealimentare aproape nula in 2012, consumul pe gospodarie in zona euro este de asteptat sa se reduca cu 0,7% in 2012, iar investitiile in afaceri, de asemenea, sunt susceptibile a se reduce cu aproximativ 1,5%.

Drept urmare, se asteapta ca cererea de energie si gaze naturale sa stagneze sau sa se afle doar in crestere usoara (mai putin de 0,5%) in 2012 si 2013. Ernst&Young apreciaza ca este posibil ca preturile finale de consum sa fie pastrate scazute datorita presiunii politice pentru mentinerea preturilor accesibile – un fenomen cu care companiile de utilitati va trebui sa se obisnuiasca.

Pentru multe companii de energie si utilitati, supravietuirea in recesiune, dar si prosperitatea ulterioara, depinde de diminuarea riscurilor pe termen scurt si de cautarea oportunitatilor de crestere pe termen lung. Este mai important ca niciodata, ca aceste companii sa pastreze o atentie sporita cu privire la politicile guvernamentale, avand in vedere ca presiunea de a mentine accesibilitatea preturilor la energie este mai puternica ca oricand‘, explica Saulius Adomaitis, Partener si Lider al Departamentului de Asistenta in Afaceri al Ernst&Young Romania.

Mai multe detalii: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.