Romania ocupa locul 9 la nivel european in sustinerea activitatii antreprenorilor

entrepreneurs.jpeg

Forumul Digital European a lansat Raportul de evaluare Startup Nation avand la baza recomandarea Comisiei Europene de a adopta prevederile Startup Manifesto de catre statele membre.

Astfel, Romania a fost clasata pe locul 9 in materie de includere a politicilor Startup Manifesto in actiunile de sustinere a activitatii IMM-urilor, in proportie de 68%. Specific, ocupa locul 2 in crearea unui cadru institutional potrivit pentru dezvoltarea IMM-urilor, locul 1 in adoptarea de programe educationale in domeniul antreprenoriatului. De asemenea, mediul de afaceri din Romania este caracterizat ca avand o evolutie foarte buna in domeniul programarii, inovarii si incubarii. In ceea ce priveste recomandarile mentionate, suntem incurajati sa aducem imbunatatiri componentei de acces la programe de finantare si credite pentru startup-uri. Legea Business Angel promulgata in anul 2015 este data ca exemplu de bune practici in crearea unui mediu de afaceri propice pentru dezvoltarea startup-urilor.

“Romania a facut primul pas pentru a deveni un Hub Sud-Est European, dupa cum este mentionat si in raportul realizat de catre reprezentantii Comisiei Europene, in special, prin masurile pe care le-am dezvoltat in anul 2014. Asa cum am sustinut mereu, programe de finantare noi, incubatoarele de afaceri si instrumentele financiare inovatoare trebuie sa devina prioritati ale Guvernului Romaniei. Premisele exista, antreprenorii sunt deschisi la inovare, iar cadrul institutional este al doilea cel mai bun din Europa”, spune Florin Jianu, presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR).

Startup Europe Manifesto este un document cadru creat de catre membrii Startup Europe Leaders Club – un grup independent format din antreprenori activi in domeniul tehnologic, al carei presedintie este detinuta de catre Vice-presedintele Comisiei Europene Neelie Kroes. In septembrie 2013, la initiativa lui Neelie Kroes, membrii clubului au lansat Startup Europe Manifesto. Obiectivul documentului cadru este de a crea o directie de actiune pentru toti factorii de decizie europeni prin stabilirea a cinci domenii de actiune concentrate pe crearea primiselor pentru asigurarea succesului afacerilor. Mai exact, cele cinci domenii vizate sunt: educatie, acces la pregatire, acces la capital, protectia datelor, leadership.

Sursa: www.ptir.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.