Romania si Bulgaria vor colabora in cadrul unui proiect din domeniul transporturilor si dezvoltarii regionale

eu-bulgaria-romania.jpg

eu-bulgaria-romaniaRomania si Bulgaria au semnat un acord de colaborare privind constructia a doua poduri peste Dunare ce vor uni Turnul Magurele de Nicopole si Calarasi de Silistra. Cele doua noi poduri se vor adauga celor doua deja existente Giurgiu-Ruse si Vidin-Calafat.

Cele doua state intentioneaza obtinerea unei finantari prin intermediul programului INTRREG V-A Romania-Bulgaria 2014-2020 pe actualul apel de proiecte si/sau utilizarea altor surse de finantare agreate de comun acord. Conform studiului de prefezabilitate realizat in anul 2014, valoarea totala estimata a obiectivului de investitii este de 208,9 milioane de euro.

Programul INTERREG V-A Romania-Bulgaria 2014-2020 este gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), in calitate de Autoritate de Management. MDRAP gestioneaza, in perioada de programare 2014-2020, 12 programe de cooperare teritoriala europeana (6 programe pentru care este autoritate de management sau autoritate comuna de management si 6 programe pentru care este autoritate nationala).

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.