Rovana Plumb: Am atras 8,55 mld euro, aproape de media UE, şi vrem să ajungem la 12,5 mld. euro până la finalul anului

rovana-plumb-inq-stefan-sandu.jpg

România a ajuns să atragă fonduri structurale şi de investiţii de 8,55 miliarde euro, la o absorbţie de 28%, cu un procent sub media europeană, apreciază Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

“Am atras 8,55 miliarde euro şi am ajuns cu rata de absorbţie aproape de media europeană. Sperăm ca până la finalul anului să depăşim media europeană. Aceasta este ţinta. Vrem să ajungem la 12,5 miliarde de euro”, spune Rovana Plumb.

Ea susţine că bugetul statului pe anul 2019 cuprinde o creştere de 6,4 miliarde lei a fondurilor pe care guvernul le va avea la dipoziţie pentru a susţine plăţile către beneficiari, urmând ca după aceea să primească banii de la structura europeană.

În timp ce România a atins o rată de absorbţie de 28%, media europeană este de 29%, iar pe primul loc în acest clasament se află Finlanda, cu o rată de absorbţie de 52%.

Ministrul susţine că aşteaptă până la finalul lunii marite aprobarea Comisiei pentru proiectul care centurii Bucureşti sud, în valoare de 1,2 miliarde de euro.

Printre proiectele pentru care Ministerul Fondurilor Europene mai aşteaptă aprobarea Comisiei Europene se numără şi proiectul pentru modernizarea magistralei M2 din Capitală, cât şi proiectul pentru infrastructura de apă şi apă uzată, care prevede 120 de milioane de euro pentru Turda, 600 de milioane de euro pentru Constanţa, 300 de milioane de euro pentru Cluj şi 180 milioane euro pentru Timiş.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.