Rovana Plumb: Romania acorda o importanta deosebita negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual si propunerilor legislative sectoriale conexe, in special cele privind coeziunea si agricultura

8PrieteniiIMG-20181129-WA0004.jpg

Ministrul Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb, efectueaza o vizita de lucru la Bratislava, unde participa la intalnirea la nivel inalt „Prietenii Coeziunii”, la invitatia prim-ministrului Republicii Slovace, domnul Peter Pellegrini.

In perspectiva preluarii de catre tara noastra a Presedintiei Consiliului UE, la 1 ianuarie 2019, delegatia romana a reiterat importanta pe care autoritatile romane o acorda negocierilor privind bugetul UE, in special aspectele referitoare la Politica de Coeziune si Politica Agricola Comuna.

In interventia sa, doamna Plumb a aratat ca „Romania sustine ferm mentinerea politicii de coeziune si politicii agricole comune ca principalele politici investitionale ale UE. Romania acorda o importanta deosebita negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual si propunerilor legislative sectoriale conexe, in special cele privind coeziunea si agricultura”.

Referitor la viitorul Cadru Financiar Multianual, oficialul roman a precizat ca „Romania va depune toate eforturile pentru a ajunge cat mai aproape de un acord politic pe durata exercitarii mandatului de Presedintie rotativa a Consiliului UE, respectiv in cadrul Summitului sefilor de stat de stat si de guvern, de la Sibiu, din 9 mai 2019”.

“Prietenii Coeziunii” reuneste inalti oficiali din Romania, Republica Ceha, Estonia, Croatia, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia si Slovacia, Bulgaria, Cipru, Letonia, Lituania, Portugalia si Greciei, precum si inalti reprezentanti ai institutiilor europene.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.