S-a lansat Competiția “Rețeaua Campionilor în domeniul integrității” la nivelul administrației publice locale

phpThumb_generated_thumbnailjpg-2.jpg

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) lansează astăzi, 1 iulie a.c., competiția „Rețeaua campionilor în domeniul integrității” la nivelul administrației publice locale. În cadrul compeției vor fi prezentate și premiate cele mai bune practici anticorupție adoptate/ implementate la nivelul autorităților administrației publice locale, în vederea constituirii unei „rețele a campionilor în domeniul integrității”.

Prin acest demers, se urmărește angrenarea unui număr cât mai mare de unități administrativ-teritoriale atât în procesul de implementare a măsurilor anticorupție, precum și în cel de elaborare și evaluare a politicilor publice anticorupție. Totodată, această competiție vizează și stimularea implicării administrației publice locale în implementarea măsurilor de dezvoltare a integrității, prin promovarea experiențelor unităților administrativ-teritoriale.

În acest scop, MDRAP invită toate autoritățile administrației publice locale din România să se înscrie, prin completarea formularului atașat. Documentul va fi însoțit de declarația prin care conducătorul instituției își exprimă acordul cu privire la participarea la Competiție, și va fi transmis pe adresa de e-mail: [email protected]

Termenul limită pentru transmiterea formularului de înscriere și a declarației este 1 septembrie 2019.

Autorităţile administrației publice locale pot înscrie în cadrul acestei prime ediții a Competiţiei cazuri de bună practică/ proiecte care se încadrează în una din următoarele teme:

  1. Guvernare deschisă;
  2. Transparență și comunicare.

Participanții sunt obligați să respecte termenii și condițiile Regulamentului de organizare și desfășurare a Competiției „Rețeaua campionilor în domeniul integrității” și ale legislației aplicabile. Regulamentul este disponibil aici. Totodată, toate autoritățile administrației publice locale participante vor face parte din rețeaua campionilor în domeniul integrității.

Premiul va consta în asigurarea participării pentru maxim 5 reprezentanți ai autorităților administrației publice locale premiate la sesiuni de instruire în domeniul anticorupție, organizate de instituții europene.

Persoana de contact este doamna Raluca Șerban, consilier, Direcția Integritate, Bună Guvernare și Politici Publice, e-mail: [email protected]

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.