S-a lansat in dezbatere publica programul „Incluziune prin tehnologie asistiva” dedicat persoanelor cu dizabilitati

dizabilitati.jpg

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a lansat in dezbatere publica proiectul de HG privind aprobarea programului de interes national in domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu dizabilitati “Incluziune prin tehnologie asistiva”.

Programul de interes national “Incluziune prin tehnologie asistiva”, care se va desfasura in perioada 2016-2017, presupune dotarea directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene si din Bucuresti (DGASPC) cu echipamente software si hardware de tehnologie asistiva (ca de exemplu imprimante Braille) si instruirea a minimum 94 de angajati in utilizarea acestora.

Suma alocata programului este de 4.000 mii lei, din care 3.760 mii lei in anul 2016 si 240 mii lei in 2017.

In acest fel se urmareste adaptarea serviciilor de consiliere furnizate persoanelor cu dizabilitati cu ajutorul mijlocit al tehnologiei asistive si cresterea, cu cel putin 2.000 persoane, a numarului celor care apeleaza la serviciile DGASPC-urilor.

Scopul final al programului este acela de a consolida abilitatile de viata independenta a persoanelor cu dizabilitati, prin cresterea calitatii serviciilor de consiliere si deprinderea utilizarii tehnologiei asistive.

Proiectul de act normativ poate fi consultat, pana la data de 19 septembrie 2016.

Actul normativ mai stabileste ca evaluarea si selectia proiectelor in domeniu, precum si finantarea acestora se va face de catre Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati, in baza unei metodologii aprobata ulterior prin ordin al ministrului Muncii.

Descarca proiectul si nota de fundamentare

Sursa: Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.