S-a publicat varianta de lucru a POIMM

ghid-consultare.jpg

pndr-ghidAutoritatea de Management pentru POR 2014-2020 din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a publicat varianta de lucru a Programului Operational Initiativa pentru IMM-uri (POIMM).

Programul va fi finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala si va acoperi toate cele 7 regiuni ale tarii, prin intermediul unei singure Axe prioritare – Cresterea accesului la finantare a IMM-urilor din Romania.

Versiunea de lucru prevede acordarea de credite catre IMM la nivel national, in functie de cererea acestora, fara obiective regionale.

Totodata, in cadrul instrumentului de garantie neplafonata, platile se vor efectua numai in cazul in care imprumuturile nu sunt achitate de catre IMM-uri, in ordinea primirii cererilor de plata, nefiind conditionate de localizarea investitiei intr-una dintre categoriile de regiuni.

“POIIMM va facilita accesul IMM-urilor la finantare prin furnizarea de garantii printr-un instrument care va utiliza resurse HORIZON 2020, FEI, BEI si FEDR, in cooperare cu BEI/FEI si cu scopul de a genera imprumuturi aditionale IMM-urilor. Pentru a spijini cresterea competitivitatii IMM-urilor, in implementarea POIIMM se va acorda o atentie speciala activitatilor inovative, inclusiv prin crearea unui sub-portofoliu minim de credite care corespund criteriilor de eligibilitate HORIZON 2020. POIIMMM va sprijini accesul IMM-urilor la finantare prin combinarea fondurilor FEDR cu cele ale altor programe sprijinite din resursele UE” , se arata intr-un comunicat MDRAP.

Documente utile:
Descarca POIMM

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.