S-a revizuit Ghidul solicitantului pentru prioritatea de investitie 2.2 – IMM

ghid-consultare.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice Fondurilor Europene a publicat o revizuire a Ghidului solicitantului – Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul Apelului de proiecte nr. POR/102/2/2, Axa prioritara 2 – imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitii 2.2 – Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor.

Revizuirea documentului a vizat corelarea cu modificarile aduse Ghidului general POR (prin Ordinul MDRAPFE nr. 286/15.02.2017, publicat in data de 23.02.2017), in ceea ce priveste:

– Modelul standard orientativ al contractului de finantare
– Termenul aferent depunerii unui extras de carte funciara cu inscrierea definitiva a dreptului de proprietate, in etapa precontractuala.

In cadrul Anexei 1.5.a – Macheta Analiza si previziunea financiara, la foaia de lucru ”1B – Contul de profit si pierdere” – linia 6 ”Cifra de afaceri neta” si linia 18 ”Venituri din exploatare – total” a fost corectata formula prin diminuarea reducerilor comerciale acordate; iar la foaia de lucru ”1C – Analiza financiara extinsa” – linia 20 ”Capital propriu”, a fost corectata referinta la Bilantul contabil.

Totodata se include exceptia depunerii cererii de finantare prin imputernicit special in cazul in care reprezentantul legal al solicitantului este un cetatean strain nerezident.

Restul conditiilor si prevederilor din ghidul specific raman neschimbate.

* * *
Programul Operational Regional-POR 2014-2020 urmeaza POR 2007-2013 si este unul dintre programele prin care Romania poate accesa fondurile europene structurale si de investitii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), in perioada actuala de programare.

POR 2014-2020 este gestionat de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si a fost adoptat de Comisia Europeana pe data de 23 iunie 2015. Obiectivul sau general este cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale, prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, infrastructurii si serviciilor, pentru dezvoltarea durabila a regiunilor, astfel incat acestea sa isi poata gestiona in mod eficient resursele si sa isi valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.

Aceste obiective sunt traduse in 11 axe prioritare (plus o axa de asistenta tehnica), care au in total o alocare estimata de 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezinta sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), iar 1,5 miliarde de euro – contributia nationala.

Sursa: Inforegio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.