Sapte firme de consultanta concureaza pentru managementul unui proiect public, la Iasi

Primaria_IasiO licitatie minora organizata de Primaria Iasi a atras sapte firme, care s-au intrecut in cele mai mici oferte. Municipalitatea a scos la licitatie serviciile de consultanta in managementul proiectului privind consolidarea Muzeului Municipal.

Societatile au venit cu oferte si de trei ori mai mici fata de cei 222.000 de lei, pusi la bataie de primarie. Oferta cea mai mica a venit din partea firmei Laconseil, care a licitat suma de 62.357 de lei, urmata de asocierea dintre Spes Consulting si BMG Euroexpert, cu o oferta de 64.500 de lei. Societatea Pencraft a venit cu oferta de 65.000 de lei, FIP Consulting SRL – 66.600 de lei si Expert Proiect 2002 – 84.114 lei.

Cel mai putin au lasat din pret societatile Konsent, care a oferit 88.000 de lei pentru serviciile de consultanta, si Medos Construct & Consulting, care a avut o oferta de 189.000 de lei. Firma selectata trebuie sa asigure managementul de proiect, adica sa se ocupe de toate raportarile lunare privind evolutia lucrarilor, sa participe la vizitele pe santier si sa intocmeasca cererile de rambursare.

Primaria mai cauta si asistenta in relatia cu Ministerul Dezvoltarii, precum si o monitorizare atenta a fiecarei etape din proiect. Investitia europeana vizeaza consolidarea si restaurarea monumentului istoric din apropierea Universitatii Petre Andrei pentru infiintarea Muzeului Municipal.

Primaria va restaura cladirea de pe strada Zmeu 3 si va amenaja spatii muzeale, cu sali de expozitii, o sala multimedia si conferinta, muzeu numismatic si birou pentru muzeograf si conservator. De asemenea, spatiul din jurul muzeului va fi reabilitat. Municipalitatea intentioneaza sa amenajeze alei pietonale, trotuare cu piatra naturala in incinta cladirii, unde va fi construita si o terasa pentru organizarea in aer liber a expozitiilor sau a manifestarilor culturale.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.