Scandal major in agricultura: fermierii il acuza pe ministrul Daea si pe seful APIA ca i-au mintit. Subventiile promise s-au dovedit mult mai mici

PETRE_DAEA-INQUAM-Alexandra_Pandrea-640x400.jpg

Sute de fermieri au fost inselati de ministrul Agriculturii si seful Agentiei de Plati (APIA), care le-au promis in ultimele saptamani ca vor primi o subventie suplimentara din fonduri europene de 23 de euro pe hectar, dar sumele primite s-au dovedit in realitate mult mai mici, unii primind chiar mai putin de 10% din suma promisa. Mai multi fermieri au declarat pentru G4Media.ro ca subventia incasata a fost de fapt mult mai mica.

Ce s-a intamplat mai exact: la finalul lunii august, ministrul Petre Daea a anuntat intr-o conferinta de presa la sediul Ministerului Agriculturii ca ”cele 16 milioane (de euro – n.red.) sunt aprobate de Comisia Europeana, deci nu sunt bani pierduti, iar fermierii ii vor avea in conturi de saptamana aceasta. Mai precis, am informatiile tehnice cum ca la mijlocul saptamanii ce vine sa porneasca banii, iar fermierii vor avea saptamana viitoare acesti bani in conturi. Care inseamna un numar de 93.000 de fermieri si ca suma pe fiecare hectar undeva in jur de 23 de euro. Sunt banii fermierilor, merita sa fie la ei, merita sa facem orice efort oricat de mare ca banii sa fie la ei”.

La doar o zi insa, fermierii au constatat ca in conturi le-au intrat mult mai putini bani. Un fermier din Ialomita a declarat sub protectia anonimatului ca a primit doar 2,23 de euro/hectar, adica mai putin de 10% din suma promisa de ministru si de seful APIA.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.