Scandalul Rabla 2013: colectorii acuzati ca au furat startul si au dat tichete “pe ochi frumosi”

Rabla_cruce.jpg

Rabla_cruceChiar daca Programul „Rabla 2013“ a inceput oficial luni, mai multi colectori au distribuit tichetele inca de vineri sau sambata.

Voucherele s-au epuizat in mai putin de o ora, ceea ce a declansat un val urias de nemultumiri in randul colectorilor si al celor care doreau sa scape de rable pentru a-si cumpara un autoturism nou.

Mult-asteptatul start pentru programul „Rabla 2013“ a fost un fiasco total. Colectorii din toata tara au primit vineri un sfert din cele 17.000 de tichete alocate in acest an pentru persoane fizice, adica 4.250, care s-au epuizat luni in mai putin de o ora.

Chiar daca programul a demarat oficial luni, unii colectori „au furat startul“ si au distribuit vouchere inca de vineri sau de sambata.

Centrul Remat Bistrita, in fata caruia sunt parcate, de trei saptamani, peste 100 de masini, a distribuit, inca de vineri, patru din cele 13 vouchere primite, administratorul declarand ca le-a dat unor persoane care „au trecut intamplator“ pe la societate.

„Astazi (luni – n.r.) mai avem noua tichete. Am dat deja patru vineri. Au trecut patru persoane intamplator pe aici“, a declarat Dan Bilegan, administratorul firmei.

Intrebat daca a tinut cont de faptul ca peste o suta de persoane si-au adus masinile inca de acum trei saptamani in fata Remat si au scris pe ele numere de ordine cu vopsea, Dan Bilegan a raspuns ca „In programul «Rabla», se spune primul venit, primul servit. Eu de unde sa stiu care e primul venit?“.

Si la Sibiu „a fost furat“ startul programului. Un numar de 99 de tichete distribuite in judetul Sibiu au fost epuizate, patru dintre punctele de colectare distribuind inca de sambata voucherele care le-au fost repartizate.

La iesirea din municipiul Sibiu spre Agnita exista un punct de colectare care, in numele a patru firme care au sediul in curtea centrului, a primit 36 de tichete. Toate aceste vouchere au fost distribuite inca de sambata.

„Protocolul a fost semnat vineri, asa ca noi am dat tichetele sambata, in conditiile in care de miercurea trecuta existau masini aici. Nu am vrut sa mai tinem oamenii la coada inca doua nopti. S-au acordat tichetele in ordinea sosirii, au declarat reprezentantii centrului.

Colectorii acuza: „Este bataie de joc“

Numarul mic de tichete primite de colectori a starnit un val urias de nemultumiri, atat din partea REMAT-urilor, cat si a persoanelor fizice care voiau sa scape de rable.

„Remat Cluj are patru puncte de lucru in judet, unul la Campia Turzii, unul la Gherla si doua in Cluj-Napoca. Pentru fiecare am primit cate zece vouchere pentru programul «Rabla», adica 40 in total. Este revoltator, jenant si penibil, este o bataie de joc sa primim asa putine vouchere. Am facut patru drumuri la Bucuresti, sa fim in ordine cu dosarul, si pentru ce, pentru 40 de vouchere?“, a declarat Mircea Stef, directorul comercial al companiei.

Pentru „Rabla 2013“ au fost alocate 20.000 de vouchere cu o valoare de 6.500 de lei bucata, in crestere de la 3.800 de lei, cat a fost in anii precedenti.

Pe de alta parte, numarul tichetelor a scazut la 20.000 (dintre care 17.000 sunt pentru persoanele fizice si 3.000 pentru firme si institutii publice), fata de 45.000 in 2012, 120.000 in 2011 si 190.000 in 2010.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.