Schema de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie

bani1.jpg

H.G. nr. 807/2014 – schema de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie

Schema de ajutor de stat este inclusa in Programul “Ajutoare de stat pentru finantarea proiectelor pentru investitii” din cadrul bugetului Ministerului Finantelor Publice – Actiuni generale.

Status: ACTIV
Depunere incepand cu: 14.11.2014
Buget alocat: 58,66 milioane lei

baniSchema de ajutor de stat are ca obiectiv dezvoltarea regionala, prin realizarea de investitii initiale in active fixe de inalta tehnologie pentru realizarea de produse cu valoare adaugata mare, indiferent de dimensiunea beneficiarilor. Valoarea totala a unui proiect de investitii trebuie sa fie de minimum 44 milioane lei.

Solicitanti eligibili
Intreprinderile care pot solicita ajutor de stat in baza acestei scheme sunt intreprinderi nou-infiintate sau intreprinderi in activitate, atat IMM-uri cat si intreprinderi mari, cu personalitate juridica, infiintate conform Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sunt considerate cheltuieli eligibile, costurile fara T.V.A., aferente realizarii, respectiv achizitionarii, dupa caz, de active corporale si necorporale precum si cheltuielile legate de inchirierea constructiilor, aferente realizarii investitiei initiale.

Bugetul maxim al schemei este de 2.700 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 600 milioane euro, cu posibilitatea suplimentarii, astfel:
a) credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finantare pentru perioada 2014-2020;
b) credite bugetare pentru plata ajutorului de stat aprobat in baza acordurilor pentru finantare emise, pentru perioada 2015-2023.

Bugetul anual maxim al schemei este de 450 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 100 milioane euro, astfel cum va fi stabilit prin legile bugetare anuale.

Se pot emite acorduri pentru finantare in baza schemei pana la data de 31 decembrie 2020, cu respectarea legislatiei in domeniul ajutorului de stat.

Plata ajutorului de stat se efectueaza in perioada 2015-2023, in baza acordurilor pentru finantare emise, in limita bugetului anual alocat schemei.

Incepand cu data de 14.11.2014 se pot inregistra Cereri de acord pentru finantare in baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie.

Cererile de acord pentru finantare, insotite de documentele justificative se depun/se transmit la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, str.Apolodor nr.17, sectorul 5, Bucuresti, mentionandu-se pe plic: “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituita prin H.G. nr.807/2014”.

Inregistrarea cererilor de acord pentru finantare se suspenda la data la care se constata ca finantarea solicitata prin cererile de acord pentru finantare depuse atinge nivelul bugetului anual alocat schemei, in conformitate cu prevederile legii bugetului de stat.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Finantator: Guvernul Romaniei
Sursa: Ministerul Finantelor Publice

 [caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.