Schema HoReCa: Numărul total de aplicanți, la finalizarea înscrierilor. 7 exemple de solicitanți cu scăderi mari la cifra de afaceri

schema-horeca-dreamstime.jpg

Luni, la ora 20.00, s-au finalizat înscrierile la Schema de ajutoare de stat HoReCa, numărul total de solicitanți ajungând la 10.185, mult sub numărul maxim de 74.000 de potențiali beneficiari estimat în legislație, cu tot cu prelungirile decise de Ministerul Economiei.

Numărul de aplicanți este mult și sub estimarea Mininisterului Economiei, de după lansarea înscrierilor, de 30.000 de solicitanți.

Totuși, bugetul total al schemei, de maximum 500 de milioane de euro, a fost epuizat încă de acum o săptămână, după cum a comunicat, lunea trecută, Ministrul Economiei, când erau circa 8.000 de firme înscrise. Conform unor surse din Ministerul Economiei, plafonul bugetar fusese atins încă de primii aproximativ 7.000 de solicitanți.

Aceasta înseamnă, practic, că cei aproximativ 3.000 de solicitanți care au depus cereri după epuizarea plafonului vor dilua ajutoarele de stat, care se acordă pro-rata. Asta cererile sunt în regulă.

„Dacă valoarea însumată a cererilor de finanțare aprobate depășește valoarea creditului de angajament sau bugetar alocat cu această destinație, angajarea, respectiv plata către beneficiar se va face proporțional, prin raportarea sumei aprobate pentru fiecare beneficiar la suma totală a cererilor de finanțare aprobate” – conform legislației schemei.

Reamintim că lunea trecută Ministerul Economiei a prelungit înscrierile cu încă o săptămână, până pe 26 iulie, ora 20.00. Astfel, în total firmele interesate au avut la dispoziție o lună pentru a se putea înscrie.

Inițial, înscrierile erau prevăzute pentru perioada 29 iunie – 20 iulie, dar s-au prelunit până pe 26 iulie. Din cei 10.185 de potențiali beneficiari înscriși, aproximativ 3.000 au aplicat în perioada de prelungiri, iar în ultima zi de înscrieri au aplicat aproximativ 580 de solicitanți.

Conform unor surse ministeriale, circa două luni va mai dura evaluarea dosarelor, constând în principal în determinarea firmelor legate.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top