Se cauta parteneri care doresc sa participe intr-un proiect de mobilitate Leonardo Da Vinci

franta1.jpg

Consiliul departamental Gironde din Franta cauta parteneri europeni – centre de formare si scoli profesionale si de ucenici – care doresc sa participe intr-un proiect de mobilitate Leonardo Da Vinci (Lifelong Learning Programme) care a primit cofinantare in iunie 2012.

Cofinantarea a fost acceptata pentru 48 de elevi (media de varsta 15 ani), incadrati in programul national educational “SEGPA”, si 10 profesori.

SEGPA – Sectie de Invatamant General si Profesional Adaptat – este un program national specific de educatie din Franta dedicat copiiilor de 12-16 ani care au dificultati de invatare intr-un mediu de instruire traditional. Invatamantul combina materii generale (matematica, engleza franceza, istorie…) cu formari profesionale: gradinarit, meserii din domeniul constructiilor, HORECA, vanzari, marketing, intretinere, etc.

Mai multe colegii din Gironde sunt implicate, intre iunie 2013 si martie 2014, in mobilitatea elevilor. Mobilitatea va fi efectuata astfel: o clasa de colegiu de tip SEGPA intre februarie si mai 2013, 3 clase de colegiu de tip SEGPA intre noiembrie si martie 2014.

Sunt preferati partenerii europeni care pot asigura si spatiile de cazare si masa pentru cei ce realizeaza mobilitatea.

Contact: Solène Corrand este inlocuita din decembrie pana in mai 2013 de catre Marie Talédec, responsabil proiecte de cooperare europeana [email protected].

Documente:
Projet fiche SEGPA – partner search (EN)
Fiche projet SEGPA – recherche partenaires (FR)

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.