Se depun cererile pentru dezvoltare regionala

locuri-de-munca.jpg

Companiile care solicita ajutor de stat pentru investitii care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca pot depune cererile. Sumele se acorda sub forma de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale.

Status: INACTIV
Depunere: 10.06.2016
Suma maxima: 250 milioane lei

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr.332/2014 il reprezinta dezvoltarea regionala prin sprijinirea investitiilor si crearea de noi locuri de munca, acordandu-se sume sub forma de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale.

Beneficiari eligibili

Intreprinderile care pot solicita ajutor de stat in baza acestei scheme sunt intreprinderi nou-infiintate sau intreprinderi in activitate, IMM-uri sau intreprinderi mari, cu personalitate juridica, infiintate conform Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare, sau Legii nr. 1/2005 privind organizarea și functionarea cooperatiei, republicata.

Sectoarele de activitate eligibile

Sunt eligibile investitiile care realizeaza locuri de munca in toate sectoarele de activitate, cu exceptia celor prevazute la art. 13 din H.G. nr. 332/2014, cu modificarile și completarile ulterioare, și a celor mentionate in “Lista sectoarelor de activitate pentru care nu se acorda ajutoare de stat” prevazuta in Anexa 1 la prezentul Manual, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Cheltuielile eligibile

Sunt considerate cheltuieli eligibile costurile salariale inregistrate pe o perioada de 2 ani consecutivi, ca urmare a crearii de locuri de munca. Ajutorul de stat aferent cheltuielilor eligibile se acorda cu indeplinirea urmatoarelor conditii:

a) locurile de munca sunt create direct de un proiect de investitii;
b) locurile de munca sunt create dupa data primirii acordului pentru finantare, dar nu mai tarziu de 3 ani de la data finalizarii investitiei.

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat

Se pot emite acorduri pentru finantare in baza schemei pana la data de 31 decembrie 2020, cu respectarea legislatiei in domeniul ajutorului de stat. Plata ajutorului de stat se efectueaza in perioada 2015-2025, in baza acordurilor pentru finantare emise, in limita bugetului anual alocat schemei.

Depunere

Cererile de acord pentru finantare, insotite de documentele justificative necesare in prima etapa de evaluare, se transmit prin posta sau servicii de curierat, cu confirmare de primire sau se depun personal la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucuresti, mentionandu-se pe plic: “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituita prin H.G. nr.332/2014”.

Inregistrarea cererilor la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice se realizeaza exclusiv in perioada 30.05 – 10.06.2016. Cererile de acord pentru finantare inregistrate in afara perioadei 30.05 – 10.06.2016 se restituie intreprinderilor si nu sunt luate in considerare in procesul de analiza.

Analiza Cererilor de acord pentru finantare incepe numai dupa incheierea sesiunii de inregistrare, fara a avea importanta ordinea inregistrarii la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

 

Finantator: Ministerul Finantelor Publice
Sursa: Ministerul Finantelor Publice

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.