Sesiune finantare proiecte/programe culturale si anuale de Arhitectura si proiecte editoriale

carti3.jpg

I. SESIUNE FINANTARE PROIECTE/PROGRAME CULTURALE SI ANUALE DE ARHITECTURA:

Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) organizeaza sesiune de selectie, evaluare si finantare, din timbrul arhitecturii, a programelor/proiectelor culturale si a anualelor de arhitectura. Sesiunea se organizeaza in perioada 16-17 martie 2013.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 7 / 20 martie 2013

Termenul limita de depunere, la pachet inchis, a proiectelor/programelor culturale si a anualelor de arhitectura (2013) este data de 7 martie 2013, orele 17:00, inclusiv data postei. Documentatia completa se depune direct sau prin posta la adresa: Ordinul Arhitectilor din Romania, str. Arthur Verona, nr. 19, Sector 1, Bucuresti, cod postal 010312. Documentatia de solicitare a finantarii se poate depune direct sau prin posta, la adresa mentionata mai sus.

Programele si proiectele culturale pentru care se solicita finantare pot fi de interes local, national sau international in domeniile: arhitectura, educatie culturala in domeniul arhitecturii si promovarea publica a arhitecturii, dezvoltare durabila, diversitate culturala, patrimoniu cultural, management cultural, interventie culturala.

Organizatiile neguvernamentale fara scop lucrativ, cu activitate in domeniile enumerate anterior, pot accesa fonduri din timbrul arhitecturii numai daca au incheiat un parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania sau o filiala/mai multe filiale a/ale acestuia pentru organizarea si derularea in comun a proiectului / programului cultural.

cartiAplicanti pentru anualele de arhitectura sunt numai filialele teritoriale ale Ordinului Arhitectilor din Romania.

Suma alocata pentru sesiunea 16-17 martie 2013 este de 750.000 lei, din care:
a) 350.000 lei pentru programe si proiecte culturale;
b) 400.000 lei pentru anuale de arhitectura, organizate in anul 2013.

Se interzice includerea in cadrul unui proiect sau a unei anuale de arhitectura a unui concurs ca tip de achizitie de proiect de arhitectura.

Cine NU poate aplica:
1. Toti cei care au beneficiat de finantare in sesiunile anterioare, termenul contractului a expirat si nu au incheiat acte aditionale pana la data de 25 ianuarie 2013 si nici nu au efectuat decontul final.
2. Toti cei care au beneficiat de finantare in sesiunile anterioare si nu au efectuat si decontat nicio cheltuiala pana la data de 22 februarie 2013.

PROCEDURA DE ACORDARE:
1. Dupa 17 martie 2013 in cel mult 10 zile vor fi anuntate rezultatele.
2. In termen de cel mult 5 zile de la data comunicarii rezultatelor solicitantii care nu au primit finantare pot formula contestatie la comisie.
3. Comisia de selectie, evaluare si acordare a finantarii va hotari solutionarea contestatiei/contestatiilor in
termen de cel mult 10 zile de la expirarea termenului de depunere a acesteia/acestora. Hotararea comisiei este definitiva.
4. In cazul in care proiecte, respectiv anuale au obtinut finantare ce depaseste fiecare 10% din suma de 350.000 lei, respectiv 400.000 lei, acestea vor fi aprobate de catre Consiliul national al OAR. In acelasi mod se procedeaza si pentru toate proiectele si anualele depuse de Ordin sau de o filiala, inclusiv cele in parteneriat, care, cumulate, au obtinut o finantare ce depaseste 20% din suma scoasa la finantare.
Exemplu: daca o filiala a obtinut pentru mai multe proiecte finantare totala ce depaseste 70.000 lei, Consiliul va aproba finantarea. Prima sedinta a Consiliului national organizata dupa sesiunea de finantare va fi la sfarsitul lunii mai 2013.
5. Dupa aprobarea Consiliului national, finantarea obtinuta va fi alocata prin hotarare a Colegiului director.
6. Dupa alocarea de catre Colegiul director a finantarii se incheie, in termen de cel mult 30 de zile, contractele de finantare. Se considera ca finantarea nu a fost acceptata in cazul in care solicitantul finantarii programului / proiectului cultural sau anualei de arhitectura nu semneaza contractul in termenul de 30 de zile.

II. SESIUNEA DE FINANTARE A PROIECTELOR EDITORIALE:

Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) organizeaza sesiunea de finantare a proiectelor editoriale (carti si reviste) din timbrul arhitecturii in perioada 30-31 martie 2013.

Suma alocata pentru sesiunea de finantare este de 400.000 lei, din care 300.000 lei pentru carte si 100.000 lei pentru reviste.

Poate solicita finantare nerambursabila orice editura sau revista cu activitate in domeniul arhitecturii si disciplinelor conexe, numai pe baza de parteneriat cu OAR sau o filiala a acestuia.

Pentru un titlu de carte o editura nu poate solicita mai mult de 20% din suma de 300.000 lei.

O revista poate solicita pentru cel mult 4 numere anuale si nu mai mult de 15% din suma de 100.000 lei pentru fiecare numar.

O editura sau revista poate solicita finantare numai daca a incheiat un parteneriat cu Ordinul sau o filiala a acestuia (sau mai multe filiale).

Data limita de depunere a documentatiei de solicitare a finantarii este 20 martie 2013 orele 17:00, inclusiv data postei.

Documentatia completa se depune in 2 (doua) exemplare, la pachet inchis, la sediul OAR – fie direct, fie prin posta. Documentatia se depune sau transmite prin posta la adresa: Ordinul Arhitectilor din Romania, str. Arthur Verona, nr. 19, Sector 1, Bucuresti, cod postal 010312;

Documentatia privind proiectul editorial (carte sau revista), va contine:
a) formularul de solicitare a finantarii, completat, prevazut in anexa nr. 6 din Normele metodologice privind finantarea de programe si proiecte culturale, precum si proiecte editoriale finantate din sume colectate din timbrul arhitecturii;
b) fisa de calcul economic-antecalcul, completata, prevazuta in anexa nr. 7A din Normele metodologice.

Cine NU poate aplica:
1. Editura sau revista care a obtinut finantare in sesiunile anterioare si nu a efectuat niciun decont pana la data de 10 martie 2013.
2. Editura sau revista al carei contract de finantare a expirat, nu a incheiat act aditional pana la data de 25 ianuarie 2013 de prelungire a termenului contractului si nici a efectuat decontul final pana la data de 10 martie 2013.

PROCEDURA DE ACORDARE:
1. Dupa data de 31 martie 2013, in termen de cel mult 10 zile, comisia de evaluare si acordare a finantari va comunica rezultatele.
2.In termen de cel mult 10 zile de la comunicarea rezultatelor se pot formula contestatii catre OAR.
3. In termen de 5 zile o comisie special constituita prin hotarare a Consiliului national va solutiona contestatiile. Hotararea comisiei constituite este definitiva.
4. Colegiului director va aproba prin hotarare alocarea finantarilor.
5. Dupa emiterea hotararii de alocare a finantarii se incheie contractul de finantare cu OAR in termen de cel mult 30 de zile. Se considera ca finantarea nu a fost acceptata in cazul in care solicitantul finantarii nu semneaza contractul in termenul de 30 de zile.

ATENTIE:
Fiecare documentatie de solicitare a finantarii (proiect cultural, anual sau proiect editorial) va include o pagina distincta cu urmatoarele:
1. solicitantul finantarii si proiectul/proiectele depuse;
2. persoana de contact;
3. numarul de telefon si adresa de e-mail a persoanei de contact.

Informatii suplimentare:
Ordinul Arhitectilor din Romania
Telefon/fax: 021 317 26 34; 021 317 26 35;
Mobil 0728 872 150

Sursa: Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR)
Finantator: Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR)

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Anunt privind organizarea sesiunilor

Norme metodologice

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.