Sibiu-Pitesti, veriga lipsa din autostrada ce leaga estul de vest, face primii pasi

autostrada.jpg

autostradaConstructia autostrazii Sibiu-Pitesti, una dintre cele mai asteptate sosele, ce ar urma sa descongestioneze traficul pe Valea Oltului, a facut zilele acestea primul pas dupa ce compania de drumuri a relansat licitatia pentru revizuirea studiului de fezabilitate, ce ar urma sa coste intre 10 si 11,7 milioane de euro.

Sibiu-Pitesti este singurul tronson din autostrada ce leaga vestul de estul Romaniei, Nadlac-Constanta, ce nu avea nici macar un studiu de fezabilitate realizat, desi Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) lansase o licitatie in acest sens in urma cu mai bine de doi ani, pe care a anulat-o insa intre timp.

Anularea licitatiei in noiembrie 2012 a fost inexplicabila in conditiile in care aveam agreat cu Comisia Europeana un calendar foarte clar prin care studiul de fezabilitate era finalizat in 2013, prin finantare europeana, si era lansata licitatia pentru lucrari. Astfel, in 2014 puteau incepe lucrarile de executie efectiva a autostrazii, cu finantare asigurata din fondurile europene alocate pentru perioada 2014-2020“, spune Alexandru Nazare, fost ministru al transporturilor.

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.