SIVECO Romania: aur si argint in campionatul mondial al managementului de proiect

IPMA - Internationa Project Management AssociationJuriul competitiei International Project Management Association (IPMA) a declarat drept singure finaliste la categoria „Project Excellence in Medium-Sized Projects” doua dintre proiectele dezvoltate de SIVECO Romania

SIVECO Romania este autoarea unui nou succes mondial al cercetarii romanesti si al sistemului educational romanesc, fiind declarata dublu finalista in cadrul competitiei IPMA, la categoria “Project Excellence in Medium-Sized Projects”.

Bucuria este cu atat mai mare cu cat aceasta performanta a fost realizata cu ambele proiecte inscrise in concurs (dintre zecile realizate de echipa de eLearning a companiei): “Introducerea tehnologiei multitouch in liceele din Romania” (http://proiecte.pmu.ro/web/transdisciplinarfse) si “Dezvoltarea de continut educational multimedia interactiv pentru sistemul educational din Kazakhstan”.

Competitia IPMA reprezinta campionatul mondial al proiectelor de orice tip (nu numai de IT sau educatie), juriul evaluand aplicatiile din perspectiva managementului de proiect.

Nu am destule cuvinte pentru a-mi exprima onoarea si mandria ca expertiza si creativitatea romaneasca in domeniul educatiei si al cercetarii au primit o recunoastere la care sincer nu speram. Faptul ca ambele proiecte cu care am aplicat sunt declarate finaliste si sunt singurele finaliste la categoria lor, inseamna ca vom concura pentru locurile I si II…noi cu noi. Locul III nu se va acorda. Deci, echipa noastra de eLearning va fi declarata in cadrul Congresului Mondial al International Project Management Association si Campioana Mondiala si Vice-Campioana Mondiala. Nu am in minte acum un alt exemplu de echipa romaneasca, din orice domeniu de activitate care sa fi ajuns la aceasta performanta, in ultimii 50 de ani. De la Olimpiada de la Montreal din 1976 cand Nadia Comaneci si Teodora Ungureanu luau aur si argint nu stiu de vreo echipa romaneasca, din orice domeniu, care sa ocupe primele doua pozitii la o competitie internationala. Prin aceasta realizare, lumea toata va afla ca o echipa romaneasca face proiecte considerate cele mai bune din lume. Acest premiu este in egala masura opera partenerilor de proiect: UMPFE, UNAP, formatori, creatori de curriculum, ghiduri, studii de impact si alte materiale, scenaristi, profesori, cercetatori, specialisti IT din Romania” declara Radu Jugureanu, eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.

Semnale privind valoarea si recunoasterea internationala a proiectelor finaliste in competitia IPMA au venit de la inceputul anului: ambele au fost finaliste in primavara la Londra, la European IT & Software Excellence Awards 2013 (http://www.iteawards.com/content/european-it-software-excellence-awards-2013-finalists-announced) – Proiectul Multitouch la categoria Software Innovation Solution of the Year si proiectul Kazahkstan la categoria Government Solution of the Year.

IPMA Award este insa un rezultat major oriunde in lume, pentru orice companie. Recunoasterea primita din partea celei mai respectate autoritati in domeniul managementului de proiecte (din toate domeniile de activitate, nu numai din domeniul informatic) dovedeste nu numai valoarea si impactul semnificativ ale celor doua proiecte, dar mai ales gradul ridicat de calitate, la standarde internationale.

Gala de premiere va avea loc la Congresul Mondial al International Project Management Association, desfasurat sub patronajul Presedintelui Croatiei, la Dubrovnik, intre 30 Septembrie – 3 Octombrie 2013.

SIVECO Romania intra pentru a 7-a oara in finala internationala a firmelor cu cele mai bune proiecte din lume. In 2012 a fost desemnata finalista pentru proiectul NCTS-New Computerized Transit System, dezvoltat si implementat la Autoritatea Vamala din Turcia.

Doua proiecte de mare complexitate si anvergura, cu milioane de beneficiari, au intrat in finala competitiei din 2011 care recompenseaza excelenta in managementul de proiect: Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si proiectul New Computerized Transit System.

In 2009, solutia dezvoltata de SIVECO Romania pentru sistemul IT care functioneaza la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a primit trofeul de Finalist. In 2010, doua componente ale proiectului Economia Bazata pe Cunoastere Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro) si Programul de instruire TIC in scoala si afaceri au primit statutul de finalist, iar in 2007 in Marea Gala IPMA a fost selectat Sistemul Educational Informatizat din Romania.

Despre IPMA
Infiintata in 1965 in Elvetia, IPMA este cea mai mare organizatie non-profit pentru managementul organizatiilor si reprezinta mai mult de 50 de asociatii nationale de management de proiect, avand membri in Europa, Asia, Africa, Australia si America.
IPMA promoveaza managementul proiectelor pentru intreprinderi si organizatii din intreaga lume, incurajand obtinerea de performante in dezvoltarea si implementarea proiectelor de anvergura.

0 thoughts on “SIVECO Romania: aur si argint in campionatul mondial al managementului de proiect”

  1. Costica de Andreica Ciocan spune:

    N-am mai avut o asemenea incantare la auzul-cititul unei vesti unicat pentru romani. Sa-i tina D-l in pază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.