Solicitantii de fonduri PNDR pot face simulari si evaluari online ale proiectelor pe care le pregatesc

barbat_computer.jpg

barbat_computerAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit pune la dispozitia beneficiarilor un sistem de informare on-line privind derularea fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Pe pagina oficiala de internet a APDRP, in cadrul sectiunii Autoevaluare este functional “Sistemul Expert” care este dedicat tuturor celor care acceseaza fonduri europene nerambursabile. Tot in cadrul acestei sectiuni sunt disponibile, incepand cu data de 22 iulie 2013, inca doua sisteme de consiliere on-line: “Tutoriale” si “Simulari”.

Cu ajutorul tutorialelor si a simularilor, beneficiarii sunt informati in mod interactiv despre modalitatea de intocmire a Cererilor de Finantare, a Cererilor de Plata si asupra derularii proiectelor finantate prin PNDR.

Tutorialul este o aplicatie interactiva de informare, care faciliteaza intelegerea si derularea procedurii de achizitii pentru beneficiarii privati si a celei aferente beneficiarilor publici.

Aceste Tutoriale pot fi accesate si direct de catre cei care sunt hotarati deja asupra investitiei pe care doresc sa o realizeze prin PNDR, fara a mai trece prin etapa de consultare a Sistemului Expert.

Cei interesati vor putea parcurge on-line 5 astfel de lectii:

Cu ajutorul simularilor, beneficiarii PNDR sunt informati asupra modalitatii concrete de intocmire a dosarului Cererii de Finantare si a dosarului Cererii de Plata. Totodata au posibilitatea de a realiza practic pasii care trebuie parcursi de la intocmirea si depunerea proiectului pana la finalizarea investitiei propuse.

Extinderea Portalului APDRP este determinata de o nevoie de informare cat mai complexa si o indrumare mai exacta a potentialilor beneficiari.

Suportul on-line oferit de APDRP este parte a proiectului P006/2012 “Informarea potentialilor beneficiari ai PNDR si dezvoltarea sistemului informatic de gestiune si instruire a angajatilor”, Componenta 1 “Elaborarea sistemului expert si a tutorialelor pentru informarea potentialilor beneficiari ai PNDR prin intermediul portalului web” finantat prin Masura 511 – Asistenta Tehnica a PNDR.

Sursa: APDRP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.