Spațiile bucureștene NOD Makerspace, investiții de la 3 business angels francezi

Birouri-Vii-Thinslices.jpg

Trei investitori tip business angels francezi au acordat o investiție firmei românești NOD Makerspace SRL, care administrează în București 2 spații de co-working cu ateliere de creație și săli de conferințe folosite de antreprenori și artiști.

Cei 3 investitori sunt:

  • Grégoire Vigroux, antreprenor în serie stabilit la București, cofondator al Telus International România, o companie canadiană de IT.
  • Xavier Marcenac, un antreprenor francez stabilit la Sofia, cofondator al NASEKOMO și membru al board-ului Telus International Europe.
  • Stephane Meuret, CEO al HRS Outsourcing și cofondator Access for All.

Investiția a fost acordată la începutul anului 2020, însă NOD Makerspace a anunțat-o public zilele trecute.

Părțile nu au făcut publică suma tranzacției. Contactat de StartupCafe, Grégoire Vigroux ne-a spus totuși că NOD Makerspace este evaluat la 1 milion de euro și a avut venituri totale de 390.000 euro în anul 2019. Potrivit acestuia, pentru anul 2020, NOD Makerspace se așteaptă la venituri de 500.000 de euro.

Conform datelor oficiale colectate de Termene.ro, în anul 2018, NOD Makerspace SRL a avut o cifră de afaceri de 1,17 milioane de lei (circa 250.000 de euro) și a înregistrat și profit, de circa 38.000 de lei (aprox. 8.000 de euro), cu un număr mediu de 7 angajați.

Cei 3 business angels francezi apar printre cei 12 asociați: Xavier Marcenac-3%, Grégoire Vigroux – 1,5% și Stephane Meuret-1,5%, conform datelor acualizate la 6 ianuarie 2020, pe Termene.ro.

Cele mai multe părți sociale are fondatorul și directorul NOD Makerspace, Florin Cobuz – 42%. Ioana Tamina Lolev are 30%… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.