Sprijin pentru comunitati marginalizate din Alba Iulia, printr-un proiect cu finantare europeana de peste 20 milioane de lei

646x404-1.jpg

Serviciile furnizate prin proiect sunt integrate, ceea ce inseamna ca ating aspecte esentiale care tin de sfera sociala, profesionala, medicala, educationala, juridica etc. Altfel spus, vor avea ca scop cresterea accesului la educatie, servicii medicale si sociale, piata muncii, la asistenta juridica pentru reglementarea actelor, la imbunatatirea conditiilor de locuit, respectiv sustinerea antreprenoriatului.

Denumit sugestiv „Masuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale in comunitatile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“, proiectul este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu sase organizatii.

Activitatile proiectului se deruleaza in Alba Iulia si vizeaza trei comunitati marginalizate (non-roma): „Chicago“ (2 blocuri de pe strada Gladiolelor, cu 130 de apartamente), „Goldis” (trei blocuri de pe strada V. Goldis, nr.12, 14 si 16, cu 201 apartamente locuite); si „Pâclisa” (910 persoane potrivit actelor colectate de expertii proiectului, in faza de cercetare). Proiectul se adreseaza unui grup tinta de 600 de persoane, aflate in risc de saracie si excluziune sociala.

Serviciile furnizate de expertii proiectului sunt integrate, ceea ce inseamna ca ating aspecte esentiale care tin de sfera sociala, profesionala, medicala, educationala, juridica etc. Altfel spus, vor avea ca scop cresterea accesului la educatie, servicii medicale si sociale, piata muncii, la asistenta juridica pentru reglementarea actelor, la imbunatatirea conditiilor de locuit, respectiv sustinerea antreprenoriatului.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.