Sprijinul pentru tinerii intreprinzatori din mediul rural ar putea creste la 70.000 de euro

tanar-fermier.jpg

tanar-fermierTinerii care vor sa se instaleze in mediul rural si sa-si dezvolte o afacere ar putea primi de anul viitor finantare prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) de 70.000 euro, fata de 40.000 euro in actualul program, 2007-2013.

“Noi preconizam ca vom majora si suma alocata cu 50%”, a declarat ieri, Nicolae Popa, director general adjunct de implementare tehnica al APDRP.

In perioada 2007-2013 au fost alocate pentru masura de sprijinire a tinerilor 331 milioane euro, fiind finantate 12.425 de proiecte cu o valoare de 308,8 milioane euro.

Potrivit lui Popa, platile efectuate in contul acestor proiecte se ridica la 216,46 milioane euro. Numarul total al proiectelor primite pe masura pentru sprijinirea tinerilor a fost de 22.494, in valoare de 630 millioane euro.

Raluca Daminescu, director in cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) sustine ca subventia acordata agricultorilor pentru 2013 va fi mai mare decat cea de anul trecut, de 106 euro la hectar. “Calculul se va face dupa 1 octombrie, dupa ce se va determina suprafata eligibila. Subventia va fi mai mare decat cea de anul trecut. Valoarea acesteia a crescut de la an la an”, a aratat directorul Directiei Metodologie, Monitorizare, Raportare si Relatii Internationale din cadrul APIA.

Daminescu a adaugat ca procentul de absorbtie pentru fiecare campanie derulata de APIA depaseste 99%. Agricultorii statelor membre UE primesc subventii la hectar, acestea fiind diferite de la tara la tara. Subventiile se acorda pentru ajutorarea agricultorilor la achizitionarea de motorina, samanta sau in vederea efectuarii unor lucrari agricole.

Agricultorii din Romania urmeaza sa beneficieze de un buget de peste 11 miliarde de euro in perioada 2014-2020 pentru plati directe la hectar.

Sursa: Ziarul de Iasi

Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura?

Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie
de ajutor?

Cereti ajutorul expertului Finantare.ro, Antoniu Poienaru!

 

3 thoughts on “Sprijinul pentru tinerii intreprinzatori din mediul rural ar putea creste la 70.000 de euro”

 1. Dana Coman spune:

  Buna seara, as dori si eu o informatie. Doresc sa deschid un magazin alimentar in bucuresti. Pot beneficia de aceste fonduri? Multumesc 🙂

 2. Buna

  Ma numesc Cosmin Comsa an varsta de 25 de ani sunt interesat de aceste fonduri care ar putea face aceasta tara sa functioneze mai bine,
  De ce am nevoie sa pot porni si eu o ferma,ma refer la acte si de unde,nimeni nu zice nimica concret,toata lumea zice de acesti bani dar ar fi bine sa ne sustina cineva sa ne spuna ce avem de facut si de ce avem nevoie

  Sanatate

  1. Iulia spune:

   Buna ziua,
   Pai de exemplu informatii poti gasi pe site pe http://www.apdrp.ro – la masura 112 – ai toate informatiile de care ai nevoie – conditii de eligibilitate, valoare ajutor.
   Daca vrei sa depui un proiect trebuie sa ai in vedere ca anul asta nu se mai deschide nici o sesiune – cel mai devreme anul viitor.
   Ca sa stii cand se deschide o sesiune de depunere urmaresti site-ul mai sus mentionat,si vei sti cand sa pregatesti documentele necesare.
   Atentie! conform Ghidului actual durata de la instalarea ta ca si tanar fermier – inscrierea la APIA pana la depunerea proiectului nu trebuie sa depaseasca 12 luni pentru ca dupa nu mai esti considerat tanar fermier. Astfel, daca vrei sa depui proiect astepti sa vezi cand urmeaza sa apara vreo sesiune si dupa te duci la APIA si creezi noua exploatatie agricola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.