Stagii transnationale pentru identificarea de metode, tehnici, instrumente de mediere si consiliere profesionala

fronPage_slider_0In cadrul proiectului CompEtent, Activitatea 6 “Imbunatatirea instrumentelor de consiliere profesionala si mediere a muncii” a demarat in luna martie 2015 cu aplicarea de chestionare la cele opt agentii de ocupare a fortei de munca implicate in proiectul Competent. Utilizate ca instrumente de sondare, acestea au continut intrebari referitoare la instrumentele de lucru folosite de principalele servicii de ocupare locale: medierea muncii, consilierea si orientarea profesionala.

Vizitele de studiu organizate conform activitatii A5 – Vizite de studiu, in lunile aprilie si mai 2015, au permis cunoasterea realitatilor europene, a initiativelor pentru combaterea somajului in colaborare cu institutii UE prin implementarea de proiecte finantate din fonduri europene, cunoasterea unor instrumente eficiente pentru activitatea de consiliere si orientare profesionala a somerilor, de mediere a muncii, cunoasterea viziunii si a procedurilor gestionate de Serviciul Public de Ocupare din Belgia si Olanda.

In cadrul celor 5 vizite de studiu efectuate de cele 100 de persoane inregistrate in grupul tinta, s-a realizat un schimb de bune practice in baza unor prezentari, dezbateri interactive, sesiuni de intrebari si raspunsuri, vizite in sedii de functionare si de lucru ale unor organizatii si agentii private din Olanda si Belgia si au fost organizate sesiuni de lucru pentru completarea chestionarelor privind identificarea unor instrumente imbunatatite si eficiente pentru activitatea de orientare profesionala si mediere a muncii.

Toate informatiile culese in cadrul Activitatii 6 vor fi centralizate si interpretate de expertii instrumente consiliere si mediere, in “Studiul privind imbunatatirea instrumentelor de consiliere profesionala si mediere a muncii”, studiu care va fi finalizat la sfarsitul lunii iunie.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni!”, Axa prioritara 4 “Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, Domeniul major de interventie 4.2 “Formarea personalului propriu al SPO”, solicitant Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui, in parteneriat cu A.J.O.F.M. Botosani, A.J.O.F.M. Timis, A.J.O.F.M. Arges, A.J.O.F.M. Bacau, A.J.O.F.M. Buzau, A.J.O.F.M. Tulcea, A.J.O.F.M. Vrancea, Asociatia Aproape de Tine – Iasi, Asociatia Comunitara de Unitate si Mediere si SIVECO Romania SA.

Pentru alte informatii privind stadiul implementarii proiectului, puteti accesa pagina web www.proiectcompetent.ro.

Filipescu Sergiu – expert comunicare si promovare proiect
Asociatia Comunitara de Unitate si Mediere Vaslui
email: [email protected]; www.proiectcompetent.ro; facebook: Proiect CompEtent_ID

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.