Stampila pe contract nu mai este obligatorie

MDAmaGFzaD03ZmFiYTNmMTVjNjUxNTE5NDIwMmFhMGIzOGRhNmIwMQ.thumb_.jpg

Din 30 iulie, stampilarea contractelor semnate de firme cu autoritatile nu va mai fi obligatorie.

Aplicarea stampilei pe contractele depuse, emise sau incheiate in relatia firmelor si persoanelor fizice autorizate (PFA) cu institutiile si autoritatile statului nu va mai fi necesara incepând din penultima zi a lunii iulie 2017, conform unui act normativ recent publicat in Monitorul Oficial, potrivit Avocatnet.ro. in acest moment, legislatia nu excepteaza in mod expres firmele si PFA-urile de la stampilarea contractelor.

Masura este inclusa in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 49/2017, ce a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 507 din 30 iunie 2017 si se va aplica de la data de la 30 iulie 2017. Documentul vine cu unele modificari la actul normativ ce a scapat firmele si PFA-urile, in urma cu aproximativ doi ani, de obligatia folosirii stampilei.

Concret, Executivul a stabilit ca nici persoanele fizice, nici persoanele juridice de drept privat si entitatile fara personalitate juridica nu vor mai fi obligate, incepând cu data de 30 iulie 2017, sa stampileze contractele depuse, emise sau incheiate in relatia cu institutiile sau autoritatile publice.

„Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente sau inscrisuri depuse la institutiile sau autoritatile publice ori emise sau incheiate in relatia cu institutiile sau autoritatile publice”, prevede ordonanta publicata vineri in Monitor.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.