Start-Up Nation 2018: Cand ar putea incepe programul, conform initiatorului sau

Start-up-Nation-Romania-01.png

Initiatorul programului Start Up Nation, fostul ministru al antreprenoriatului, Florin Jianu, a criticat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat pentru ceea ce el considera ca sunt intarzieri ale schemei de finantare pe anul 2018.

Presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) crede ca in editia 2018 a programului antreprenorii doritori nu se vor putea inscrie mai devereme de luna iunie, avand in vedere actualul stadiu al procedurilor de la ministerul de resort.

„Din pacate, nu vad nicicum Romania Start Up Nation, pentru ca au pus o procedura pe site, dupa care site-ul nu a mai functionat. Nu au retras procedura, dar pur si simplu nu mai functioneaza site-ul. Din acest moment, oricare dintre dumneavoastra vrea sa vada procedura nu poate” – a spus Jianu, intr-o conferinta de presa.

El considera ca statul ar fi trebuit sp deschida Start Up Nation 2018 inca de la inceputul anului, pentru ca avea deja experienta si documentele de anul trecut.

„Ar trebui asumata o procedura si sa stim foarte clar. Daca avem exercitiul anului trecut a programului Romania Start Up Nation, care a mers intr-un fel sau altul, putea sa faca diverse modificari si deja acum sa-l avem pus in practica. Suntem in a doua jumatate a lunii aprilie, iar asta inseamna ca mai devreme de luna iunie nu o sa inceapa aplicarea programului, contractarea, care inseamna iarasi cateva luni, deci iarasi ne ducem la sfarstul anului. Daca incepem un program, hai sa-l incepem in ianuarie, hai, daca nu la 1 ianuarie, dupa ce s-a votat legea bugetului de stat, sa avem deschis programul” – a mai spus Florin Jianu.

Liderul principalei organizatii de patroni cu firme mici si mijlocii din Romania estimeaza ca si in anul 2018 antreprenorii vor aplica in numar mare la Start Up Nation, in ciuda modificarilor repetate ale cadrului de taxe din Romania.

„Eu cred ca va fi un interes ridicat in continuare. Avem 10.000 de aplicanti care anul trecut nu au avut acces la finantare si care cu siguranta vor aplica si in acest an. Programul a devenit mai cunoscut” – a afirmat Florin Jianu.

In schimb, liderul Condiliului IMM-urilor solicita Guvernului o modificare fiscala necesara antreprenorilor debutanti, si anume reluarea scutirilor de la o parte din contributiile sociale la salariile acordate salariatilor din SRL-Debutant, facilitate care a incetat de la 1 ianuarie 2018, prin trecerea contributiilor sociale de la angajatori la angajati.

Reamintim ca la finele lunii martie, Ministerul pentru Mediul de Afaceri a lansat in dezbatere publica un proiect de procedura de drulare a programului Start Up Nation 2018, prin care statul ar urma sa acorde fonduri nerambursabile de cate 200.000 de lei, cel mult, pentru firme mici si mijlicii deschise dupa 31 ianuarie 2017. intre timp, insa, site-ul Agentiei pentru IMM-uri, din subordinea ministerului, care gestioneaza programul, nu mai poate fi accesat, cel putin pana la momentul redactarii acestui articol.

Potrivit unor surse oficiale, ministerul mai trebuie sa contracteze serviciile tehnice pentru crearea aplicatiei on-line prin care se vor putea face inscrerile in programul Start Up nation 2018.

Sursa: Startupcafe.ro

One thought on “Start-Up Nation 2018: Cand ar putea incepe programul, conform initiatorului sau”

 1. Balici Mihai spune:

  Ar fi bine sa stim
  cati din cei 8600 de solicitanti aprobati in schema au primit banii pana acum
  cred ca mai mult de 1000 nu au primit din cei 8600 si atunci iar lansam programul si iar vor fi foarte putini care vor primi efectiv
  Dureros este ca cele peste 10.000 de firme infiintate , au ramas cu infiintarea ,iar de exemplu in Bucuresti la sectorul 4 le-a si venit ploconul de 960 de lei pentru salubrizare, in plus daca nu depun acte la ANAF , deci va trebui sa apeleze la un contabil ,atunci vor primi amenda
  deci este usor sa infiintezi o firma ,dar este foarte greu sa scapi de ea, atat la Registrul Comertului ,cat si la ANAF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.