Stimulente fiscale sporite pentru activitatile de cercetare – dezvoltare

bani-posdru-faliment.jpg

stimulente-cercetareGuvernul a majorat de la 20% la 50% nivelul pana la care pot fi deduse cheltuielile pentru activitatile de cercetare-dezvoltare. In practica, companiile au dificultati in a beneficia de aceasta facilitate, din cauza prevederilor vagi si a unor restrictii.

Printre modificarile aduse Codului fiscal, exista o reglementare care atrage in mod particular atentia. Este vorba despre cresterea deducerii suplimentare acordate pentru cheltuielile aferente activitatilor de cercetare-dezvoltare. Astfel, incepand cu 2013, deducerea suplimentara menita sa incurajeze aceste activitati la nivel local este de 50%.

Stimulentele fiscale pentru cheltuielile de cercetare-dezvoltare au fost introduse prin OUG nr. 200/2008  incepand cu anul 2009. Potrivit acestor prevederi, profitul impozabil putea fi diminuat prin deducerea suplimentara cu 20% a cheltuielilor efectuate pentru activitatile de cercetare-dezvoltare. Prin introducerea noilor reglementari, aceasta deducere suplimentara creste, ajungand la 50%.

Mai multe detalii: Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.