Credite pentru IMM

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a semnat contractul privind creditarea IMM-urilor din bugetul pe 2003 al Fondului asigurarilor pentru somaj, in valoare de 1100 miliarde lei, care este administrat de Banca Comerciala Romana.

Suma acordata pentru fiecare loc de munca nou creat este de 100 milioane lei, valoarea totala a creditului acordat unui IMM depinzand de numarul locurilor de munca create si de aportul propriu al solicitantului.

Creditele vor fi acordate pe o perioada de maxim 3 ani pentru investitii si de maxim 1 an pentru finantarea stocurilor de materii prime si materiale.

Finantarea poate acoperi 90% din valoarea proiectului (dar tinandu-se seama de numarul locurilor de munca nou create), daca persoana juridica solicitanta este infiintata de catre someri.

Pentru celelalte situatii, se finanteaza 75% din valoarea proiectului.

Creditele vor fi acordate pe o perioada de maxim 3 ani pentru investitii si de maxim 1 an pentru finantarea stocurilor de materii prime si materiale.

Dobanda la creditul acordat va fi 50% din dobanda de referinta stabilita de BNR.

In judetele in care se inregistreaza anual o rata medie anuala a somajului mai mare decat rata medie a somajului la nivel national, dobanda va fi de 25% din dobanda de referinta, in urma aprobarii de catre Guvernul Romaniei a Programului Social pentru perioada 2002-2003.

Dobanda va fi revizuibila in functie de nivelul dobanzii de referinta comunicat de BNR, care pentru aprilie 2003 este 17,4%. Astfel, in luna aprilie, BCR va putea acorda credite cu dobanda de 4,35% in cele 25 de judete in care se inregistreaza o rata a somajului mai mare decat media la nivel national.

Documentatia necesara este cea uzuala pentru solicitarea unui credit de la BCR si trebuie depusa la agentiile judetene de ocupare a fortei de munca.

Sursa: Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.