Primaria Slatina va reabilita termic 100 de blocuri

subventie, reabilitare termica, blocuri

Si proprietarii blocurilor foarte vechi si degradate cu patru etaje ar putea fi scutiti de contributie financiara la plata reabilitarii termice, insa in aceasta situatie sunt numai patru cladiri.

Ar mai putea beneficia de reabilitare termica fara a plati vreun leu si proprietarii apartamentelor din blocuri cu patru etaje care vor fi de acord cu mansardarea. In rest, pentru reabilitare termica de la bugetul national se asigura 50 la suta din fonduri, de la bugetul local 30 la suta si proprietarii de apartamente trebuie sa plateasca 20 la suta din cheltuieli.

In Slatina sunt 330 de blocuri, din care 47 au 10 etaje. Valcov a mentionat ca si-a fixat ca obiectiv reabilitarea termica a 100 de blocuri pana la finalul mandatului si a motivat ca sunt vizate in primul rand cele cu 10 etaje, pentru ca reabilitarea lor ar aduce si un plus de imagine orasului.

Primarul Slatinei a mai spus ca a avut recent o intalnire pe tema reabilitarii termice a blocurilor si cu secretarul stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii si Locuintei, Razvan Murgeanu. Valcov a precizat ca, deocamdata, propunerea privind suportarea a jumatate din cheltuilelile cu anveloparea blocurilor turn de catre primarie nu a fost supusa inca spre aprobare in consiliul local, dar crede ca nu vor fi probleme in ce priveste aprobarea proiectului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

One thought on “Primaria Slatina va reabilita termic 100 de blocuri”

  1. tatarupetra spune:

    d-lui primar al mun. slatina. locuiesc in blocul za5g ,str. aleea marului. . pe data de 16 oct 2012 a venit la mine un muncitor de la firma s.c. plus comfort cu d-na berceanu floarea care locuieste in acelas bloc . pentru a-mi taia rama din cornier de la balcon. dar acel muncitor a taiat si bara si tabla de la balcon desi masura a fost luata pentru rama din termopan doar pana la bara din metal asa cum era si la balconul alaturat .. a fost imposibil sa ma inteleg cu aceste persoane.. rama fiind mai mica decat balconul au umplut spatiul cu spuma acolo unde sa putut iar intre rama de la balconul meu si al vecinei a ramas un spatiu de 10 cm. am cerut un exemplar de proces verbal pe care m-a pus acel muncitor sal semnez dar a refuzat categoric. de ce acesti muncitori fac lucrari de proasta calitate au distrus pereti din interiorul locuintei.ar fi normal si legal sa fie supravegheati acesti muncitori .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.