Lansarea sesiunilor de finantare – Programul Cantemir 2009

program, Cantemir, finantare

Obiectivele Programului CANTEMIR sunt cresterea vizibilitatii si accesibilitatii culturii romane pe pietele straine si incurajarea cooperarii culturale la nivel international.

Programul se adreseaza organizatiilor din Romania si din strainatate, si artistilor romani, singuri sau ca parte a unui grup artistic (numai in cadrul SECTIUNII FESTIVAL).

In 2009, bugetul total alocat proiectelor este de 2.450.000 RON.

Proiectele se pot incadra in trei sectiuni diferite, fiecare dintre acestea avand obiective si prioritati de finantare specifice:

SECTIUNEA I – FESTIVAL/Culture by Request
SECTIUNEA II – PROMOVARE/Culture to Go
SECTIUNEA III – COOPERARE/Culture to Share

DOMENII ARTISTICE
Proiectele se pot inscrie intr-unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii: literatura, arte vizuale, arhitectura si design, teatru, muzica, dans, film sau patrimoniu cultural.

PERIOADA DE DESFASURARE A PROIECTELOR

Pentru SECTIUNILE PROMOVARE si COOPERARE
Activitatile proiectului pentru care se solicita finantarea se pot desfasura incepand cu 1 iunie a.c. (pentru proiectele evaluate in cadrul primei sesiuni) sau incepand cu 1 august a.c. (pentru proiectele evaluate in cadrul celei de-a doua sesiuni) si se pot finaliza pana la 30 octombrie 2009.

Pentru SECTIUNEA FESTIVAL
Activitatile proiectului pentru care se solicita finantarea se pot desfasura in perioada 6 aprilie – 27 noiembrie 2009.

TERMENE LIMITA PENTRU DEPUNEREA PROIECTELOR

Pentru SECTIUNILE PROMOVARE si COOPERARE
-6 aprilie 2009 (pentru prima sesiune de evaluare);
-5 iunie 2009 (pentru a doua sesiune de evaluare);
Atentie! Cea de-a doua sesiune de evaluare NU se organizeaza daca fondurile disponibile au fost epuizate la prima sesiune.

Pentru SECTIUNEA FESTIVAL – cu minimum o luna inainte de data participarii la festival, dar nu mai tarziu de 27 octombrie 2009.

Dosarul de aplicatie poate fi depus la sediul Institutului Cultural Roman din Bucuresti, Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, intre orele 10:00 – 16:00, sau poate fi transmis prin posta/curier la adresa mentionata, cu confirmare de primire.

VALOAREA MAXIMA A FINANTARII
La Sectiunea FESTIVAL- 25.000 RON
La Sectiunile PROMOVARE si COOPERARE – 224.200 RON/50.000 EUR (finantarea in EURO se acorda numai solicitantilor din strainatate).

Finantarea nerambursabila nu se acorda pentru activitati generatoare de profit.

COFINANTARE
Finantarea nerambursabila se acorda pe principiul cofinantarii cheltuielilor eligibile ale proiectului de catre solicitant, din surse proprii sau atrase, in numerar si/sau in natura, in procent de minimum 10% din valoarea finantarii acordate de ICR.

DATE DE CONTACT
Regulamentele celor trei sectiuni, precum si documentele aferente acestora pot fi consultate si descarcate de pe pagina de internet a programului – www.programulcantemir.ro.

Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta la numerele de telefon +40317100639/+40317100608 sau ne puteti scrie la adresa [email protected].

Sursa: Institutul Cultural Roman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.