Primaria Iasi vrea locuinte sociale pe bani europeni

locuinte, fonduri europene, finantare, Iasi

Angajatii Primariei au aflat detalii despre constructia de locuinte sociale in tari precum Germania, Spania, Franta, Marea Britanie.

La intalnire au fost prezente si persoane din Estonia sau Polonia, dar si Loup Drubigny, director al Programului Urbact. “La Iasi avem nevoie de 4.000 de locuinte. Atatea solicitari avem pentru locuintele sociale, convenabile si ANL in regim de inchiriere. Nu le putem construi pe toate. Ar fi nevoie de 200 milioane euro. Prin acest program european, Urbact, se doreste sensibilizarea Uniunii Europene pentru a se apleca si asupra nevoii de locuinte sociale. Expertii trebuie sa analizeze si sa propuna solutii pentru acest segment”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Bugetul total al acestui proiect european este de 635.000 euro. Pentru actiunile organizate de municipiu au fost alocate 55.000 euro, din care cofinantarea Consiliului Local este de 3.000 euro si a Minsterului Dezvoltarii de 8.580 euro. Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, incepand din ianuarie 2009.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.