Programe guvernamentale pentru sprijinirea romilor

Ministrul Informatiilor Publice, Vasile Dancu a anuntat lansarea programului guvernamental “Parteneriat pentru sprijinirea romilor – 2003”, in valoare de 56,65 miliarde de lei.

Programul se adreseaza institutiilor publice locale care propun proiecte ce urmaresc imbunatatirea situatiei comunitatilor de romi prin activitati aducatoare de venituri, prin construirea sau renovarea locuintelor sociale sau prin crearea unor ferme in mediul rural.

Programul va sprijini financiar proiectele care raspund prioritatilor Romaniei in procesul de integrare europeana si faciliteaza implicarea activa a comunitatilor de romi in viata economica, sociala, culturala si politica. Au fost identificate patru campuri prioritare ale strategiei pentru 2003-2005 care ar trebui sa asigure formare profesionala si angajarea romilor, rezolvarea problemei locuintelor si accesul romilor la infrastructura si la servicii de asistenta medicala.

Sursa: Ministerul Informatiilor Publice

One thought on “Programe guvernamentale pentru sprijinirea romilor”

  1. colompar stela spune:

    Sint expert local cu rromii intr-o primarie din bihor,am vazut anuntul cu proiectele acestea si m-ar interesa cel legat de case sociale,in primaria unde lucrez am facut demersuri referitor la case sociale,parcelarea unei suprafete de teren,constituirea unui grup de initiativa din rindul rromilor,alocrea procentului care ai revine primariei ,prin hotarirea consiliului local si toate celelalte,dar s-au tot schimbat guverne si noi am stagnat pe loc,va rog spunetine urmatorii pasi care ar trebui sa le facem,s-au daca e necesar sa trimiteti un expert sa se ocupe si de comunitatea noastra cu fonduri alocate in comunitatile de rromi.Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.