Asistenta tehnica pentru fermierii ieseni privind completarea cererilor pentru obtinerea platilor directe pe suprafata

consultanta, fermieri, APIA

Prin dispozitia domnului Ministru al agriculturii, Ilie Sarbu, personalul tehnic din cadrul celor doua institutii va fi repartizat pe fiecare comuna, activitatea desfasurata constituind sarcina de serviciu pe aceasta perioada.

Tot incepand cu data de 09 martie 2009, APIA Centrul Judetean Iasi va demara actiunea de Control prin teledetectie pentru cererile de plata depuse in 2008.

Scopul Controlului prin teledetectie este de a verifica declaratiile fermierilor din cererile de sprijin selectate la control.

Pentru fiecare parcela inscrisa in cererea de sprijin SAPS se verifica:
– suprafata declarata;
– cultura declarata;
– respectarea normelor GAEC;
– amplasamentul parcelei schitate de fermier.

In judetul Iasi au fost selectate pentru Controlul prin teledetectie un numar de 3.234 de cereri din 16 localitati: Costuleni, Grozesti, Mosna, Raducaneni, Al. I. Cuza, Halaucesti, Mircesti, Miroslovesti, Mogosesti Siret, Rachiteni, Butea, Ciortesti, Dolhesti, Gorban, Prisacani si Stolniceni Prajescu. Controlul va debuta luni, 09 martie, la Raducaneni.

APIA Centrul Judetean Iasi face apel, pe acesta cale, la autoritatile locale din comunele in care se va desfasura Controlul prin teledetectie, sa vina in sprijinul nostru prin intermediul logisticii de care dispun (spatii, imprimante) si al personalului (sprijin la actiunea de notificare a fermierilor selectati pentru Controlul prin teledetectie).

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.