Cladirile istorice din Timisoara vor fi reabilitate cu bani germani

reabilitare, fonduri germane, finantare

Prima cladire intrata in proiectul finantat de Guvernul German si proprietari este situata in Piata Unirii nr. 9, in stanga Domului Catolic. Cladirea va beneficia de lucrari de refacere a fatadei si la acoperis.

Costurile se ridica la 650.000 de euro, din care 440.000 de euro sunt suportati de GTZ, 60.000 de euro-Primaria Timisoara, iar restul (30% din investitie) va fi suportata de asociatia de locatari- 150 de mii de euro. Imobilul este format din sase locuinte, fiecare urmand sa suporte costuri in functie de metri patrati pe care ii au in proprietate. Reabilitarea imobilului va fi finalizata, potrivit estimarilor autoritatilor locale, in patru luni.

In cadrul proiectului “Reabilitarea prudenta si revitalizarea economica a cartierelor istorice din Timisoara”, Timisoara a obtinut finantare pentru aplicarea masurilor demonstrative privind conservarea durabila si reabilitarea prudenta a cladirilor publice si private de interes deosebit.

Imobilele au fost selectate in urma unor criterii: proprietarii trebuie sa se constituie in asociatie, sa fi solicitat anterior consultanta tehnica gratuita din partea CCRCIT sub forma unui raport de consultanta intocmit de catre un arhitect, cladirea in care locuiesc fie situata intr-una dintre zonele istorice, Cetate, Iosefin, Fabric, sa fie monument istoric sau inclusa intr-un ansamblu sau sit urban istoric, asociatia sa detina documentatia tehnica necesara pentru autorizarea de construire si sa participe cu 30% din costul total estimat al lucrarilor.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.