Uniunea Europeana finanteaza cresterea rolului societatii civile in procesul de integrare a Romaniei

finantare, ONG, Uniunea Europeana, Phare

In momentul de fata, ONG-urile din Romania implementeaza 94 de proiecte din aceasta linie de finantare, beneficiind de finantare neramburabila din fonduri europene cuprinsa intre 5.000 si 100.000 Euro.

Suma totala contractata este de aproximativ 5.381.000 Euro.

Finantarile au fost acordate ca urmare a lansarii de cereri de oferta de proiecte ce vizau:

1. Birouri de Consiliere pentru Cetateni

1.1 Consolidarea Birourilor de Consiliere pentru Cetateni care are in vedere sprijinirea BCC
existente in vederea extinderii ariei de asistenta si imbunatatirii calitatii serviciilor oferite precum si pentru asigurarea sustenabilitatii acestora
1.2 Consolidarea Asociatiei Nationale a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC) care are in vedere sprijinirea ANBCC in vederea oferirii de servicii si asistenta retelei de BCC si contribuirii la sustenabilitatea acestora

2. Democratie, protectia mediului, protectia consumatorului, dialog social, aspecte de gen si ocuparea fortei de munca cu scopul de a sprijini initiativele specifice ale societatii civile menite sa asigure reprezentarea eficienta a intereselor cetatenilor de catre organismele societatii civile in ceea ce priveste monitorizarea actiunilor Guvernului, asigurand o mai mare transparenta in procesul de luare a deciziilor in cateva domenii precum: democratie, lupta impotriva coruptiei si drepturile omului, protectia mediului si energie, protectia consumatorului, dialogul social, munca si ocuparea fortei de munca, aspecte de gen in sfera economica si sociala.

3. Dezvoltarea sectorului ONG si educatie civica cu scopul de a crea atat platforme interne de consultare pentru stat cat si parteneri recunoscuti in eforturile depuse de stat in domeniile social, politic si economic din sfera relatiilor europene.

Detalii despre proiectele castigatoare, organizatiile si partenerii acestora si sumele alocate per proiect gasiti in tabele aici. De asemenea, tabelele vor fi postate si pe pagina de Internet a Programului, la sectiunea “Finantare” a site-ului www.fdsc.ro.

Persoana de contact:
Camelia Lazar, Manager proiect, Oficiul de Plati si Contractare Phare, Ministerul Finantelor Publice, tel: 021-326.55.55, fax: 021-326.87.30, e-mail: [email protected].

Ileana Hargalas, Lider de echipa, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, tel: 021-310.01.77, fax: 021-310.01.80, e-mail: [email protected].

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE, contactati [email protected].

Sursa: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.