Proiecte de sapte milioane de euro pentru Zalau

proiecte, fonduri europene, POR, Zalau

Conform datelor oferite de Biroul de presa al primariei, municipalitatea are in vedere depunerea altor trei proiecte pentru obtinerea de fonduri in cadrul Programul Operational Regional (POR), in scopul reabilitarii Cladirii Transilvania (inclusiv reamenajarea salii mari), achizitionarea unui sistem de management al traficului si achizitionarea unui sistem de supraveghere video a spatiilor publice din municipiul Zalau.

Valoarea totala a celor patru proiecte este de circa sapte milioane de euro, din care contributia municipalitatii este de 2%, restul de 98% fiind suportat din fonduri europene si de la buget de stat “In vederea accesarii de fonduri europene, pe baza strategiei aprobate in 2009, primaria a elaborat un plan integrat de dezvoltare urbana, care poate fi consultat pe site-ul institutiei, www.zalausj.ro. Asteptam intrebarile, propunerile locuitorilor municipiului, referitoare la acest plan”, a declarat, luni, Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

Programul Operational Regional este un program prin care orasele pot accesa fonduri in intervalul 2008 – 2013 si are cinci axe de finantare (impartite pe domenii).

Axa 1 a POR se refera la imbunatatirea calitatii vietii din orase, prin proiecte ce urmaresc modernizarea infrastructurii urbane, reabilitarea cladirilor de patrimoniu, reamenajarea spatiilor publice, proiecte sociale, si altele.

Pentru a accesa fondurile de pe Axa 1, autoritatile locale trebuie sa elaboreze un plan integrat de dezvoltare urbana, care sa se refere la o zona de actiune urbana (zona geografica in municipiul Zalau, in care sa fie implementate proiectele si care sa aiba minim 10.000 locuitori).

Sursa: Portalul National de Administartie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.