Statul tine inghetate lichiditatile IMM-urilor

Exim Bank, CEC, fondul de garantare, IMM

“Majoritatea IMM-urilor sunt afectate mai mult sau mai putin de actuala criza. Prima cauza este cea a finantarilor, la care accesul este foarte dificil. Fara ele, firmele nu-si pot rula operatiunile zilnice. O alta cauza este diminuarea comenzilor si a contractelor, mai ales in zona auto si a productiei de bunuri de folosinta indelungata”, a spus Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Aici apare si problema, dar si solutia intr-o oarecare masura, sustine acesta. Statul roman ar trebui sa fie primul care sa “dezghete lichiditatile” prin cele 2,1 miliarde de euro pe care le are ca datorii catre IMM-uri. “Ni s-a promis inca din decembrie ca vom primi toti banii, dar pana acum au fost platiti doar o mica parte din ei”, a mai zis Nicolescu.

Acesta sustine ca statul trebuie sa operationeze fondul de garantare, capitalizarea Exim Bank si CEC si sa elimine impozitul pe profitul reinvestit inca din trimestrul doi. Problema e ca ne aflam deja la sfarsitul primului trimestru.

Mai multe detalii: www.baniinostri.ro

Sursa: BaniiNostri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.