Advocacy pentru accesarea fondurilor guvernamentale de catre ONG

In perioada 1 aprilie-30 noiembrie 2003, Coalitia pentru o Comunitate Sanatoasa din Romania desfasoara simultan in judetele Constanta, Iasi si Cluj proiectul “impreuna pentru comunitate” – campanie de advocacy pentru accesarea fondurilor guvernamentale de catre organizatiile neguvernamentale active in domeniul sanatatii, in conformitate cu Ordonanta 54/2000.

Campania are ca scop intarirea capacitatii ONG-urilor de a atrage resurse financiare de la bugetul de stat pentru implementarea si dezvoltarea programelor de sanatate publica.

Proiectul “impreuna pentru comunitate” urmareste sa convinga ministerele care au servicii medicale independente (Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, Directia Generala a Penitenciarelor) si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sa acelereze procesul de implementare a politicilor de finantare a proiectelor ONG-urilor.

In acest fel, ONG-urile vor putea accesa fondurile existente pentru derularea unor proiecte in folosul comunitatii, care au ca scop rezolvarea unor probleme din domeniul sanatatii publice. Prin finantarea unor astfel de proiecte, ministerele isi asigura si o degrevare a sarcinilor stabilite de guvern in rezolvarea unor probleme din domeniul sanatatii publice.

In luna iunie a fost tiparit primul numar al buletinului trimestrial informativ, publicatie ce contine informatii despre Coalitia pentru o Comunitate Sanatoasa din Romania si o scurta prezentare a proiectului “impreuna pentru comunitate”.

In cadrul acestei campanii vor mai fi tiparite inca doua numere ale buletinului trimestrial informativ ce vor contine informatii despre evolutia campaniei si despre experienta acumulata in timpul procesului de planificare si implementare a acesteia, precum si despre planurile de viitor ale Coalitiei.

Buletinele vor fi distribuite ONG-urilor si institutiilor publice implicate in programe de sanatate publica, centrelor de resurse pentru ONG-uri, factorilor de decizie de la nivel local si central, mass-mediei.

Finantatorii proiectului sunt: Uniunea Europeana (prin Programul Dezvoltarea Societatii Civile 2000-Componenta Dezvoltarea Sectorului ONG), Banca Mondiala (prin Programul de Granturi Mici 2002-2003) si Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala – USAID (in cadrul proiectului POLICY).

Asociatia Romana Anti SIDA (ARAS), filiala Constanta este organizatia care coordoneaza acesta campanie in numele Coalitiei pentru o Comunitate Sanatoasa din Romania. Parteneri in organizarea campaniei in judetele Iasi si Cluj sunt Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS), fliala Iasi, respectiv CREDO STAR – Cluj.

Sursa: , Asociatia Romana Anti-SIDA, filiala Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.