Memorandum de intelegere intre Ministerul Economiei, Ministerul Transportului si Infrastructurii, BCR si Erste Group Bank

Banca Comerciala Romana, Erste Group Bank, investitii, fonduri

Documentul a fost semnat, la sediul Ministerului Economiei, de dl. Adriean Videanu, ministrul Economiei, dl. Radu Berceanu, ministrul Transportului si Infrastructurii, dl. Dominic Bruynseels, presedinte & CEO BCR, dl. Werner Weihs-Raabl, director Finantari Infrastructura & Sector Public si dl. Markus Kriegler, director Projet Finance, reprezentanti ai Erste Group Bank.

In contextul crizei economice mondiale, Guvernul Romaniei urmareste stabilizarea economiei, unul dintre obiective fiind adoptarea de masuri durabile privind programul de investitii publice in infrastructura si sectorul energetic. Aceste obiective sunt stabilite prin Programul de Guvernare 2009 – 2012 si prin Planul National de Dezvoltare 2007-2013, ambele axate pe dezvoltarea sectorului energetic si infrastructura pentru transport.

Ministerul Economiei isi propune sincronizarea instrumentelor financiare cu tendintele economiei de piata in scopul stimularii agentilor economici si investitorilor.

Semnarea acestui Memorandum de intelegere intre Ministerul Economiei, Ministerul Transportului si Infrastructurii, Banca Comerciala Romana si Erste Group Bank este un prim pas in atragerea de finantari externe care sa acopere necesitatile proiectelor majore de investitii din domeniul energetic si al infrastructurii. Energia si infrastructura sunt doua dintre principalele motoare care pot asigura, pe termen mediu, continuarea cresterii economice.

Ministerele Economiei si Transportului si Infrastructurii apreciaza deschiderea Erste Group si BCR pentru sustinerea activa a economiei romanesti si isi exprima convingerea ca demersurile lor in aceasta directie vor fi bine primite de comunitatea financiar bancara.

Sursa: Ministerul Economiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.