Centrul municipiului Miercurea Ciuc va fi reabilitat

Antal Attila, Miercurea Ciuc, fonduri europene, POR

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a declarat ca este vorba de 12 proiecte care se vor depune in cadrul Programului Operational Regional si care vizeaza reabilitarea spatiilor publice.

Investitiile ar urma sa fie realizate pe strada pietonala Petofi Sandor, unde se va monta mobilier stradal modern, iar terasele vor avea aceeasi imagine, la fel cum se intampla pe strazile pietonale din marile orase europene. De asemenea, se are in vedere ca spatiul dintre teatrul municipal si Piata Libertatii sa fie transformat in loc de promenada, urmand sa fie reabilitata si Piata Majlath Gusztav Karoly.

Un alt proiect al municipalitatii este si reamenajarea parcului central din oras, unde se vor amplasa cismele, se va schimba mobilierul si se vor amenaja locuri de joaca pentru cei mici. Potrivit viceprimarului Antal Attila, se va pune un accent deosebit pe crearea de spatii pentru petrecerea timpului liber care, in prezent, sunt insuficiente in Miercurea Ciuc. Investitiile sunt evaluate la circa sapte milioane de euro si daca se vor obtine fonduri din proiecte europene lucrarile s-ar putea finaliza intr-un an de zile.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.