Romstrade sparge gheata creditarii cu 140 mil. euro

Credit Suisse, Vienna Insurance Group, credit, Romstrade

Romstrade sparge gheata creditarii cu 140 mil. euro de la Credit Suisse. Compania Romstrade, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, a incheiat, saptamana trecuta, un contract de credit cu banca elvetiana Credit Suisse, in valoare de 140 mil. euro, pentru a-si finanta proiectele pe care le deruleaza in sectorul de infrastructura. Acesta este cel mai mare imprumut contractat de o companie romaneasca de la banci comerciale de cand institutiile de credit au blocat creditarea in economie, in toamna anului trecut.

“Returnarea celor 140 mil. euro imprumutate va avea loc in perioada 2011-2013. Negocierile au inceput undeva in toamna anului trecut, fiind contactate bancile din piata locala. S-au aratat mai multe banci interesate, avand in vedere si valoarea finala a creditului pe care vrem sa-l contractam, respectiv 400 milioane de euro. in conditiile din toamna trecuta era nevoie de o sindicalizare sau ar fi trebuit gasite solutii particulare ca sa ne realizam obiectivele”, a declarat Dan Trasculescu, director general al Romstrade.

Vienna Insurance Group, profit brut de 57 mil. euro. Companiile de asigurari detinute de austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG) – Omniasig, Omniasig Life, Asirom si Unita (vanduta la sfarsitul anului trecut) – au obtinut un profit brut de 57,5 milioane de euro in 2008, de aproape 13 ori mai mare decat rezultatul din 2007, potrivit datelor publicate de grup. Cea mai mare parte din acest profit se datoreaza vanzarii Unita, la care Omniasig detinea 55% din actiuni, catre grupul austriac Uniqa. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa surse din piata o estimeaza la cel mult 190 de milioane de euro.

Terenurile agricole si padurile, in topul investitiilor din 2009. Cele mai multe investitii inregistrate la nivel national, incepand cu jumatatea anului 2008 si pana in prezent, au fost inregistrate in sectorul terenurilor agricole si forestiere, se arata in cel mai recent studiu realizat de catre compania de consultanta si brokeraj in real estate. Analiza realizata pentru perioada 2004-2009, evidentiaza ca un segment de piata foarte putin exploatat si intr-o foarte mica masura vizibil a fost cel al tranzactiilor imobiliare realizate cu terenuri agricole si forestiere, desi in ultima perioada cererile inregistrate pentru aceste tipuri de proprietati sunt tot mai numeroase.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.