A doua intalnire a Comitetului Comun de Monitorizare in cadrul Programului Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova

Eugen Chebac, Programul Operational Comun Romania - Ucraina - Republica Moldova, fonduri europene

Zilele acestea, la Suceava, s-a desfasurat a doua intalnire a Comitetului Comun de Monitorizare in cadrul Programului Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova.

Presedintele Consiliului Judetului Galati, Eugen Chebac, a facut parte alaturi de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, ai Agentiilor de Dezvoltare Regionala Sud – Est si Nord – Est si ai Consiliului Judetean Suceava din echipa care a negociat cu partea ucraineana si cea moldoveneasca conditiile in care va fi lansat si implementat programul mentionat. La intalnire au participat, de asemenea, reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Ministerului Afacerilor Externe din Romania.

Pentru membrii Euroregiunii “Dunarea de Jos”, Programul Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova, reprezinta un pas important pentru colaborarile viitoare, pe aceasta axa, dar si posibilitatea finantarii unor proiecte comune. O data cu dobandirea personalitatii juridice a Asociatiei Euroregiunea “Dunarea de Jos”, judetul Galati intentioneaza in acest an sa acceseze cat mai multe fonduri.

De asemenea la intalnirea de la Suceava s-a stabilit cuantumul alocatiei financiare pentru apelul de proiecte din anul 2009, dimensiunea grantului ce poate fi acordat in cadrul Programului precum si criteriile de selectie ale proiectelor”, a declarat Eugen Chebac, presedintele Consiliului Judetului Galati.

Astfel, pentru realizarea celor trei prioritati ale programului (Prioritatea 1. Catre o economie mai competitiva a zonei de frontiera; Prioritatea 2. Mediul si pregatirea pentru situatii de urgenta; Prioritatea 3. Promovarea activitatilor people to people) vor putea fi accesate 35 milioane de Euro la apelul de proiecte din anul 2009, aceasta suma putand fi suplimentata cu 5 milioane de Euro in conditiile in care numarul solicitarilor de finantare viabile va depasi suma propusa.

Date de contact:
-Compartimentul de Comunicare al Consiliului Judetului Galati
Str. Eroilor nr. 7, Galati, 800119, [email protected], www.cjgalati.ro
– Compartimentul de Comunicare al Consiliului Judetului Galati
Str. Eroilor nr. 7, Galati, 800119, [email protected], www.cjgalati.ro
– Programul Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova va fi lansat oficial la Iasi, la data de 9 aprilie 2009. Detalii privind Programul se gasesc pe pagina de web: www.ro-ua-md.net.

Informatii de background:

Comitetul Comun de Monitorizare este alcatuit de reprezentanti ai tuturor celor trei state participante in Program si reprezinta organismul care asigura supervizarea si monitorizarea implementarii Programului, fiind responsabil pentru decizia finala privind selectia proiectelor.

Eugen Chebac, presedintele Consiliului Judetului Galati, reprezinta Regiunea de Dezvoltare Sud – Est in cadrul Comitetului Comun de Monitorizare.

Sursa: Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.