Dobanzile creditelor pentru proiectele SAPARD nu vor fi suportate de stat

Statul roman nu poate achita dobanzile pentru creditele bancare contractate pentru cofinantarea proiectelor SAPARD, deoarece reglementarile UE privind conditiile de utilizare a fondurilor europene interzic acest procedeu, a declarat premierul Adrian Nastase.

Presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, Mircea Cosma, a propus, in cadrul unei reuniuni organizate, in urma cu zece zile, pe tema programului national pentru agricultura si dezvoltare rurala, ca o parte din dobanda aferenta creditelor bancare acordate beneficiarilor programului SAPARD sa fie subventionata din fondurile bugetare care vor fi alocate pentru investitii publice in agricultura.

Reamintim ca beneficiarii proiectelor SAPARD trebuie sa asigure circa 50% din valoarea acestora, fondurile necesare, suplimentare celor alocate de la buget, fiind obtinute, in general, printr-un credit bancar. Agentia SAPARD a constatat ca foarte multi beneficiari intampina dificultati in contractarea creditelor bancare, deoarece nu dispun de fondurile necesare achitarii costurilor aferente imprumutului.

Sursa: www.adevarulonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.