Evolutia achizitiilor publice ale sectorului IMM

In primul trimestru al anului 2003, au fost incheiate 460 din totalul celor 1367 de contracte din perioada 2001-2003 (trim. I), vizand activele disponibile puse la dispozitia IMM de catre societatile comerciale cu capital majoritar de stat, companiile nationale si regiile autonome.

Contractele vizeaza atat inchirierea de catre IMM a activelor disponibile, cat si achizitia acestora sau asocierea in participatiune care sa aiba ca obiect folosirea activelor.

De asemenea, in primele cinci luni ale anului 2003, valoarea achizitiilor publice ale IMM a fost de 246,41 mld lei, ridicand la aproape 12.000 miliarde lei totalul anilor 2001-2002 si la peste 55% ponderea IMM in aceasta privinta.

Rezultatele mentionate s-au obtinut prin crearea si mentinerea unui sistem de urmarire a tuturor facilitatilor cuprinse in Legea nr. 133/1999, reintroduse prin O.U.G. nr. 297/2000, aplicarea acestora conducand la revigorarea activitatii sectorului IMM, cu precadere in sectorul productiei si al serviciilor, ca si prin realizarea unei proceduri transparente in ceea ce priveste vanzarea activelor disponibile catre IMM.

Sistemul de facilitare a accesului IMM la activele nefolosite ale companiilor detinute de stat si ale regiilor autonome este dezvoltat in proiectul noii legi privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, in prezent supus dezbaterii publice.

Sursa: , ANIMMC, august 2003

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.